Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 10. januar 2015

The Kate Bush Story (2014, BBC)

Denne dokumentaren fra BBC gir et dyptpløyende og stemningsfullt portrett av Kate Bush i løpet av 60 minutter.
Tekst: Kjetil Syverud

Kate Bush er en bemerkelsesverdig dame. Ikke bare fordi hun selger ut 22 konserter i London på 18 minutter (2015, red.anm.), selv om det gir en kraftig pekepinn om hennes stilling blant fans i hele verden. Da hun ga ut sin debutplate The Kick Inside i 1978, bare 19 år gammel, toppet singelen herfra britiske hitlister. Det var første gang en kvinne klarte dette med en selvskrevet låt.

Flere av låtene på debuten var skrevet lenge før plata kom ut, f.eks. ble James And The Cold Gun til da Bush var 15 år gammel. Det er ganske utrolig, spesielt hvis du låner teksten et nærmere øre. Ikke rart at Big Boi fra OutKast kaller henne en av sine viktigste inspirasjonskilder.

Denne dokumentaren fra BBC gir et dyptpløyende og stemningsfullt portrett av Kate Bush i løpet av 60 minutter.

 

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter