Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 14. januar 2015

Internasjonalen starter med blanke ark og tegnestifter

 

Inter2bruk

 

ÅPNINGSFEST PÅ INTERNASJONALEN FREDAG 16. JANUAR

 

Fra januar 2015 kommer Internasjonalen på Youngstorget til å få en ny profil og plattform. Den industrielle østeuropeiske funkisstilen blir videreført med et fokus på hyppigere konsert- og klubbvirksomhet, og en generell tanke om en aktiv helhetlig scene på huset, melder Internasjonalen. Derfor åpner Internasjonalen 2015 med å inviterer til åpningsfest fredag 16 januar med 3 artister som de beskriver slik:

 

LOVELESS
Etter flere år som fremtredende personer i hver sin ende av den norske musikkscenen, etablerte Eirik Tillerli og Filip Kollsete Loveless i slutten av 2013. Med R&B og britisk klubbmusikk tett til hjertet, ønsker de å skape den sjelfulle klubbmusikken de selv elsker. I løpet av 2014 har Loveless gitt ut flere remixer, i tillegg til førstesingelen «How To Love You». Musikken har brakt dem oppmerksomhet fra blogger, magasiner, radiostasjoner, YouTube-kanaler og DJs over hele verden, og deres remix av Christina Aguileras «Genie In A Bottle» nådde i løpet av kort tid over 100 000 streams på SoundCloud. I tillegg har de har spilt på festivaler som Varna, Øya og Slottsfjell samt bekreftet til by:Larm 2015
og er allerede en av festivalens store snakkiser.

 

 

DRIPPIN
Drippin tilhører den stadig viktigere bølgen av unge norske elektronikaprodusenter som er i ferd med å bygge seg et navn i utlandet. Med sømløse overganger flytter han mellom tilstøtende elektroniske sjangere, i et symbiotisk grensesnitt mellom tung, skarp hip hop og kjølig, bassdrevet house. Musikken er inspirert av basstung klubbmusikk, hip hop og dancehall og har fått støtte fra artister som Nguzunguzu, Fatima Al Qadiri, Evian Christ, Bok Bok, Cashmere Cat og mange flere. Denne internasjonale anerkjennelsen har ført til regelmessige spillejobber utenfor Norge og utgivelse på det New York-baserte plateselskapet Lit City Trax. Han er også en del av Ball ‘Em Up, som går av stabelen månedlig på Blå i Oslo, en klubbkveld han driver sammen Slick Shoota og DJ Skawr.

 

 

APOTHEK
Apothek er det musikalske avkommet til produsent Nils Martin Larsen og vokalist Morten Myklebust. Våren 2014 slapp de sin første singel “Family” som ble møtt med stor begeistring ute i den europeiske bloggosfæren. Låta ble blant annet beskrevet som «the perfect marriage between an exquisite electronic beat and smooth pop lyrics». De siste månedene har vært hektisk for Apothek hvor de blant annet har brukt tiden på å remixe Marit Larsen samt spille sine aller første liveshows som support for Susanne Sundfør. Nå jobber de på spreng for å gjøre ferdig sitt debutalbum, noe de selv hevder blir en ambisiøs plate som flyter over av overskudd og nye ideer/teknikker de har ruget på lenge – men alltid med rot slått dypt rundt klassisk poplåtskriving. Se opp for denne dynamiske og uttrykksfulle duoen!

 

 

Vi anbefaler å ta turen til Internasjonalen fredag 16. januar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.