Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 19. januar 2015

Dyveke Kuløys nye singel handler om å aldri gi opp håpet


For to år siden var det en finfin intimkonsert med Dyveke Kuløy på Kammerset, innerst i Musikkavdelingen. Samme år slapp hun sin debut-7″ «Gabriel» der hun fikk med seg produsent John Agnello.

Dyveke på Kammerset, innerst i Musikkavdelingen, februar 2013. Foto: Frank Michaelsen

22. januar slipper Dyveke Kuløy sin fjerde singel «Father». Låta er hentet fra debutalbumet som har planlagt slippdato i mai 2015.

Singelcover_Father_Dyveke Kuløy

 

«Jeg liker enkel og organisk musikk med ekte instrumenter og ‘Father’ er intet unntak. Teksten og melodien står i fokus, og jeg har vært mer opptatt av at det skal være vakkert enn å følge trendene. Jeg synes selv at ‘Father’ har en ganske tidløs sound og håper at den kan fungere like bra i 2015 som i 2050,» forteller Dyveke.

Med seg på singelen har Dyveke Heather McCintosh (Gnarls Barkley, Lil Wayne) på cello og igjen produsenten John Agnello, som har internasjonale artister som Patti Smith, Sonic Youth, Dinosaur Jr. og Turboneger på kundelista.

«’Father’ is a beautiful song sung by a beautiful Nordic goddess. I’ve worked with many, many singers but nobody gives me chills like Dyveke does when she sings…..,» sier John Agnello om singelen.

For Kuløy er ‘Father’ en låt med en svært personlig tekst, men den omhandler likevel en situasjon de fleste trolig vil befinne seg i minst en gang i løpet av livet.

«Denne låten ble skrevet etter at man hadde blitt vasket opp på livets strand, som en skipbrudden, og endelig hadde begynt å tørke litt og kunne se litt tilbake på en lang reise, med alle spørsmålene det medfører,» forklarer Dyveke.

Father’ utforsker menneskets natur og ser på viljen og styrken som finnes i de fleste – en styrke man ikke vet at man har før man står ovenfor store utfordringer.

‘Father’ handler om håp og styrke til å gå videre og komme seg gjennom vanskelig livsterreng. Når man er på sitt sterkeste og sikreste lager man kanskje to fotspor på veien, to sikre stier, fire stødige føtter som bærer en. Men når man støter på vanskelige perioder fylt av mørke og fortvilelse, bærer man kanskje seg selv, uten engang å være klar over det. Man kan føle seg ensom og forlatt og føle at alt er håpløshet og mørke, og ikke vite at man snart er fremme ved noe bedre.»

‘Father’ handler om å aldri gi opp håpet, men også om ha ydmykhet, overfor seg selv og kraften og styrken i selve livet. Det finnes ikke noe mennesket ikke kan overkomme, men kanskje føler man ikke selv at man har kommet gjennom det før man ser seg tilbake lenge etterpå og blir overrasket over sin egen styrke,» avslutter Dyveke.

For å feire singelslippet legger Dyveke ut på en miniturné i januar, og ser frem til å slippe det selvtitulerte debutalbumet i mai 2015.

24. januar feirer hun med releasekonsert på Uhørt i Oslo.

 

Turnédatoer:
Fredag 23.01.15 – House of Foundation – Moss (kl. 21.00, CC: 150)
Lørdag 24.01.15 – Uhørt – Oslo (kl. 21.00, CC: 150)
Fredag 30.01.15 – Melkefabrikken – Sarpsborg (kl. 21.00, CC: 150)<

 

Dyveke på Kammerset, innerst i Musikkavdelingen, februar 2013. Foto: Frank Michaelsen

 

Konsert med Dyveke Kuløy i Musikkavdelingen!
Dyveke Kuløy synger om takknemlighet
Sjekk intervju med up-and-coming Dyveke Kuløy

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter