Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Intervjuer 21. januar 2015

Rebecca Thorsen – klar for solokonsert

Rebecca Thorsen

Up-and-coming Oslo-artist Rebecca Thorsen (16) vant Urørt U16 i 2014 og spilte på klubbøya. I forrige uke åpnet hun USAGT, Deichmans nye debattserie for ungdom. Nå ser hun fram til å sin første solokonsert på Schous plass scene i midten av februar.

Tekst: Gunnar Vilberg /
Foto: Hassan Zouhar og Stian Schløsser Møller

Hei Rebecca. Kan du begynne med å fortelle litt om deg selv?
Ja, jeg er en 16 år gammel norsk artist som skriver og lager melodiøs popmusikk. Jeg spiller konserter og opptrer rundt omkring i Oslo, og har lenge vært interessert i musikk. Jeg går på Foss musikklinje i 1. klasse, og har sang som hovedinstrument. Jeg har vært musikkinspirert helt siden ung alder. Jeg blir inspirert av en rekke artister og band, og skriver om alt som skjer rundt meg.

https://soundcloud.com/rebeccathorsen/you-found-me-rebecca-thorsen

Du kom til landsfinalen i UKM 2013, har spilt inn singel i Malabar Studio og vant Urørtkonkurranse Musikk under 16 i 2014. Finalen ble holdt på Miniøya. Hvordan opplevde du det?
Hele Urørtkonkurransen var kjempe gøy! Jeg meldte meg på med en gang jeg så konkurransens påmelding på Urørt sine nettsider, bare fordi jeg følte det var verdt å prøve. Helt tilfeldig gikk jeg inn på de nominerte da Urørt la ut saken på Facebook, og der så jeg min lydfil stå med mitt navn. Jeg var i total ekstase helt frem til konserten. Ikke bare skulle jeg spille i finalen av Urørt U16, men jeg fikk spille på Miniøya! Jeg kjente til en av de to finalistene fra før, og visste at jeg hadde flinke musikere i vente, men bare å få opptre på en varm sommerdag med et stappfullt telt var veldig stilig. Også ble jeg annonsert som vinner, ble intervjuet på radio et par ganger og ble bekreftet som Øya artist. Jeg klarer ikke helt beskrive hva jeg følte der og da, jeg bare husker at jeg var i skyene. Det var en utrolig moro opplevelse, og jeg anbefaler alle å melde seg på når de har sjansen!

Hvorfor driver du med musikk og hvordan vil du beskrive musikken din?
Jeg driver med musikk, fordi det er på en måte min greie, det er noe jeg får til. Jeg finner så mye glede i å bare spille en sang, eller best av alt, å å få opptre med egne sanger. Det er en helt egen lykkefølelse. Det var en måte for meg å stå frem, og vise hva jeg driver med. Jeg begynte å skrive sanger da jeg var 8. Det var bare noe jeg gjorde, ikke husker jeg hva som inspirerte meg, men jeg har fylt en rekke notatbøker med sanger opp igjennom årene. Tekstene mine er veldig personlig og fortellende. Det er for det meste noe jeg vil legge vekt på, for å få frem et budskap eller få frem en historie i det jeg skriver.Det startet som singer/songwriter, men i det siste har tekster og melodier utviklet seg og nådd ut til flere sjangere. Jeg pleier å anse meg selv som en pop, singer/songwriter, men jeg er fortsatt i en periode hvor jeg finner ut av hva jeg liker å skrive og liker å opptre.

I forrige uke spilte du under USAGT – debattarena for ungdom, Deichmanske biblioteks nye store satsning. Der ble begrepet frihet diskutert. Hva er frihet for deg? 
Frihet for meg er at man kan gjøre det man vil og hva man står for. Jeg mener ikke frihet er det å kunne ha frie tøyler når det kommer til alt, men at man kan ha frihet i den grad hvor man kan leve et liv uten å måtte føle seg fanget, men kan si og mene hva man vil. For mye frihet kan jo være farlig, derfor mener jeg at frihet i en viss grad er bra. Den graden skal i så fall innebære at man kan leve på den måten man vil uten at det skader andre.

035_usagt_foto_stian_150115

Det er mye annen bra Norsk musikk. Hvilke andre band mener du man bør sjekke ut?
Når det kommer til norske musikk, er jeg veldig glad i Jonas Alaska, Comet Kid, Oslo Ess, Mikhael Paskalev, Odd Nordstoga og så mange fler verdt å nevne at jeg nesten er redd for å glemme noen alt for viktige. Selv om jeg for det meste hører på utenlandske artister og band, er jeg også glad i norsk musikk.

Til sist. Hva er de musikalske-planene dine fremover?
Min plan fremover er å holde min første solokonsert, og jeg får med et band, noe som heller ikke har skjedd før! Så vi driver og øver nå fremover med splitter nye låter og skal bringe frem litt gammelt stoff!! Jeg får med korister og band, så jeg gleder meg veldig til det. Jeg skal også spille en rekke andre konserter, og har meldt meg på UKM.

 Sjekk ut Rebecca Thorsen på URØRT.

 Sjekk ut Rebecca Thorsen på yotube.

 Sjekk ut Rebecca Thorsen på facebook.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter