Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 4. februar 2015

Plateanmeldelse: Alexander von Mehren – «Aéropop»

 

Alexander von Mehren

 

«Aéropop» (2013)

 

Klangkollektivet

 

5

 

Flinkis Film-pop // Det har tatt den klassisk skolerte bergenseren Alexander von Mehren hele fem år å spille inn sitt debutalbum «Aéropop». Det har vært vel anvendt tid. Multiinstrumentalist von Mehren står selv for det meste på skiva, inkludert et par ulike piano, gitar, perkusjon og så videre. I tillegg har han valgt gode samarbeidspartnere i bl.a. folk fra Jaga Jazzist og Tortoise. Han er altså flink til mye, denne sangeren og låtskriveren. Det er nesten så man kunne mislike ham, bare derfor. Men det kan man jo ikke gjøre. Særlig når den sensommerlige kammerpopen – som er alvorlig inspirert av filmusikk fra den tiden da slikt så vidt hadde kommet i farger – er så uforskammet sjarmerende. Det skal for eksempel mye uhøytidelighet til for å åpne ei skive med en hyllest til dusjen, om enn låta er aldri så mye sunget på fransk. De fleste av sporene er for øvrig instrumentale. Men både med og uten tekst vil von Mehren gjøre seg perfekt som soundtracket til høstens/vinterens lengsler etter sommeren. / Aslaug Olette Klausen

 

 


Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

Sjekk også:

Musikkvideo: Alexander von Mehren – La Chanson de Douche
Inspirert library music og filmmusikk fra 60- og 70-tallet

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter