Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 7. februar 2015

Finstemt poesi

Det er delikat, elektronisk drømmende elektro-pop fra første fortelling om «Jo» til den avrundes med historien om «Clay». Gullkantet album.
Tekst: Aslaug Olette Klausen

Alison Goldfrapp og Will Gregory slapp sitt sjette studioalbum denne uken (2013, red.anm.). Det har navnet «Tales of Us». En tittel som sammen med det duse coveret lett leder tankene mot det drømmende og eventyrlige. Og dermed hinter om at dette kan likne på det bandet gjorde i debuten, og ikke minst, «Seventh Three», en av forrige tiårs finere utgivelser.

 

 

Førsteinntrykket holder seg gjennom hele skiva. Den er i tillegg nær, med en anelse mer finstemt poesi enn tidligere nevnte plater. «Tales of Us» byr ikke på noen større utskeielser. Det er delikat, elektronisk drømmende elektro-pop fra første fortelling om «Jo» til den avrundes med historien om «Clay». Samtidig er det en gjennomgående behersket intensitet, som gjør at det som tilsynelatende er ensformig over tid blir mangefasettert. Tonene bærer så vel brennende lengsler som de filmatisk fremstilte (for)tapelser. Sistnevnte gjerne i sort/hvitt.

 

 

Albumet har da også fått en egen film laget etter seg. Selv om bildene musikken fremkaller sannsynligvis er finest.

Saken er tidligere publisert i Spirit.

 

«Annabell» havnet på Årets beste låter 2103 lista (Victor Josefsen)

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.