Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 10. februar 2015

Ampmandens Records labelkveld 28. februar!

Lørdag 28. februar arrangerer Ampmanden Records labelkveld på Revolver. Det blir fem band på scenen , alle knytta til labelen.

Tekst: Victor Josefsen

– Labelkvelden består av alt fra ferskinger til gamle ringrever, fra sludgepop til sludgemetall, forteller Ken-Robert Jakobsen.

Fortell om de andre bandene, Exploding Head Syndrome og Ampmandens Døtre kjenner vi jo fra før av, men de andre?

– De som opptrer er:

Ampmandens Døtre
Untime
Himmelhøyt
Exploding Head Syndrome
Martyrs

 

Untime

 

Untime er gamle metall-ringrever fra Tønsberg fra den tida Seigmen og NoPlaceToHide styrte skuta. Til tross for at de såvidt har runda tredve har de nå holdt på i snart 20 år. Det har riktignok vært noen år med stillstand innimellom, men for tiden er de aktuelle igjen og spilte bl.a. på Slottsfjellfestivalen i fjor og slipper plate seinere i år. Fun fact: Jon fra Ampmandens Døtre spiller trommer i Untime.

 

 

Martyrs

 

Martyrs er et rimelig ferskt tilskudd. Starta opp som et studioprosjekt for undertegnede, men så fort vokalen kom på plass med Bjørnar Kristiansen skjønte vi fort at det måtte bli livespilling. Har nå også fått med broren min, Audun Jakobsen, på gitar. Musikken er vel en slags form for sortmetall, men allikevel ikke. Sjekk det ut og bestem selv. Har til nå gjort to gigger på Total i Tønsberg. Fun fact: Live-trommer trakteres av Jon og Audun synger i
Himmelhøyt

 

 

 

…som er Ampmandens Records popalibi. Deilig og småskitten flinkispop med utspring fra NISS. Hanka inn for å utgjevne kjønnsfordelinga i publikum…

Dette er på en måte et mini-by:Larm, eller kanskje ikke? Og hvor lenge spiller hvert band?

– Jepp. Konsertene varer i 20min + 15min changeover, så det blir et slags minimini-by:Larm kan du si. Litt showcase-preg, men med en kollektivfølelse siden folk kjenner hverandre fra før og spiller i hverandres band. Blir sikkert litt gjesteopptredener på tvers av banda utover det også. Vi får se.

– Dørene åpner 20:00 og første band går på 21:00 sharp. 100 spenn i døra. Vi går for korte, intense shows sånn at flest mulig band får svingt seg fra scenen. Så får heller publikum ønske seg mer og komme tilbake neste gang favorittbandet spiller.

 

 

– Ellers vil jeg bare få tillegge at dette er et event i god gammal DIY-ånd. Alle banda gjør alt selv, og selve labelen ble jo starta for at døtrene skulle få gitt ut førsteskiva si (Go Ugly Early, 2011). Og så har det kommet flere band til i etterkant. Så nå skal vi feire det vi har fått til så langt og forhåpentligvis skaffe banda enda noen flere fans, og ikke minst gi publikum en knall kveld i rockens tegn!

 

AD

 

Apropos døtrene, hvordan går det med Ampmandens Døtre?

– Ampmanden går det bra med. Ny fullengder i miksen nå som skal slippes i mai med releaseparty på Crossroad. Spilt inn i Caliban Studios med Ruben Willem bak spakene som før. If it ain´t broke….osv. Jobber med litt gigging i forbindelse med skiva.

Link til event med info og musikk av samtlige band

 

EHS Exploding Head Syndrome

 

 

 

Sjekk også:

Exploding Head Syndrome: Det beste nye norske hardcorepunkorkesteret?

Makter EHS å følge opp den overbevisende selvtitulerte EP’en?

Ampmandens Døtre splitter landets musikkjournalister

No Sleep Here from Ampmandens Døtre on Vimeo.

Videoanbefaling: Ampmandens Døtre – No Sleep Here (pluss Black Flag og Suicidal Tendencies).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter