Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 10. februar 2015

Robert Plant til Notodden Blues Festival

Led Zeppelin-legenden Robert Plant vender tilbake til sine bluesrøtter – fredag 31. juli spiller han med bandet The Sensational Space Shifters på Notodden Blues Festival.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Robert Plant er selve urstemmen i rocken og vi gleder oss enormt til han og bandet skal spille på Notodden, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Robert Plant (66) har lenge fokusert på sin egen solokarriere og overrasket både fans og kritikere med sine musikalske valg. I fjor ga han og bandet The Sensational Space Shifters ut det kritikerroste albumet Lullaby and … the Ceaseless Roar.

Har felles kjente i Clarksdale
Notodden Blues Festival begynte arbeidet med å få Robert Plant til festivalen allerede for to år siden.

– Som så mange norske musikkinteresserte, har Plant de senere årene tilbragt tid på musikalsk pilgrimsreise i Memphis, Nashville, Austin og i Mississippi Delta.  Han har hørt dyp blues på Red’s i Clarksdale, oppsøkt Sonny Boy Williamssons og Robert Johnssons graver i Tutweiler og Greenwood og sett munnspillegenden James Cotton spille på King Bisquit Blues Festival i Helena, forteller Forsberg.

Det var etter konserten med James Cotton at Robert Plant og Jostein Forsberg traff hverandre via felles bekjente, og en idé om Plants deltakelse på bluesfestivalen i Notodden begynte å ta form.
– Det er gått to år siden Clarksdale, og nå er drømmen blitt en virkelighet. Siden da har Robert Plant igjen fått en nyvunnet respekt og popularitet. Robert Plant er for tiden på en ny popularitetstopp og timingen for dette kunne ikke vært bedre.

Når Robert Plant og The Sensational Space Shifters spiller på Notodden Blues Festival kan publikum oppleve låter fra deres  album, i tillegg til klassikere fra Led Zeppelin og et utvalgt knippe av Plants bluesfavoritter.
– Robert Plant tolker nå bluesklassikere på rekke og rad, blant annet fra Howlin’ Wolf, Bukka White og Bo Diddley. Det blir derfor SÅ riktig at Plant spiller på Notodden nå. I et oppgradert og intimt Hovigs Hangar med et begrenset antall billetter blir dette som en «homecoming» å regne – den riktige og supereksklusive Robert Plant-konserten som man ikke kan gå glipp av i 2015!  Jeg gleder meg rett og slett enormt til konserten på Notodden.

I et intervju med USA Today forteller Plant om bluesens innflytelse på hans musikk-karriere:
«Hvis jeg ikke hadde oppdaget blues, hvis jeg ikke hadde hørt Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamsson, Son House, Robert Johnson, Little Richard og de andre amerikanske bluesartistene i tidlig ungdom, så hadde jeg ikke sunget. Jeg ville ikke blitt dratt mot musikk. Jeg ble født på ny og reddet av amerikansk musikk,» sa Robert Plant nylig til USA Today.

The Sensational Space Shifters består gitarduoen Skin Tyson og Justin Adams, den vest-afrikanske musikeren Juldeh Camara, John Baggot som har jobbet med både Massive Attack og Portishead, bassist Billy Fuller og trommeslager Dave Smith.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter