Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Anmeldelser 11. februar 2015

Diagnose: Awesomnia

Det Oslobaserte bandet Awesomnia består av seks musikere og vokalister som liker å blande sjangre, skape noe nytt og å slå seg løs på scenen. De er nå ute med videoen til singlen «IDGAS» (I Don’t Give A Shit). Vi gjorde et kort intervju med gruppa om musikk, awesomeness og hashtags. Musikkvideoen kan du se på bunnen av saken.

 

IDGAS Cover

1. Lotus er i hovedfokus og styrer autoritært showet i videoen til «IDGAS». Er hun gruppas eneste vokalist og er resten av medlemmene musikere/korister?

Lotus er bandets frontfigur som rapper og sanger, men totalt er det fire vokalister i bandet, så dette handler ikke om “frontfiguren og bandet”, det handler om bandet.

Lanseringsfest

Awesomnia in action! Foto: Jóhannes Kjartansson (Jói)

2. Musikalsk sett bringer beaten tankene til funky West Coast-musikk og Scott Storch-pianoriff. Hvem har komponert musikken? Og er dette en type lyd vi kommer til å høre mer på fremtidige låter fra Awesomnia?

Awesomnia er et ensemble bestående av erfarne musikere som alle bringer noe unikt til lydbildet. Alle er med på å lage musikken og mye av det du hører er resultatet av suksessfulle jam sessions. Vi har røttene våre i hiphop og urban musikk. Lyden fra Kristan “KDub” Wentzel sine keys, som du la merke til, vil definitivt prege fremtidige utgivelser. Men vi er lekne og blander rap, soul og reggae flows med elementer fra jazz, funk og rock. På våre show kan du plutselig høre et heavy rock gitar riff, så en mix av drum’n’bass med reggae vibber og så et slam poem.

3. Hvem i gruppa er aller mest awesome? Og er det noen i bandet som sliter med insomnia (søvnløshet)?

De som er aller mest awesome er de som laget oss, som fødte oss inn i denne verden. Innad i bandet så sliter vi alle med awesomnia, som har vært vår diagnose siden vi begynte å lage musikk sammen til alle døgnets tider.

4. Jeg trodde hashtag-rap var ferdig, men sist høst fikk Big Sean en stor hit med «I Don’t Fuck With You» (#IDFWU). Nå er dere her med #IDGAS. Jeg ser at det er en hashtag som er brukt endel på Twitter, kan dere gi noen eksempler på tweets som dere selv ville avsluttet med #idgas?

IDGAS er en tankegang og det kan være så enkelt som å være deg selv, gjøre det som gjør deg lykkelig og ikke bry deg om hva andre synes. Her er noen av våre tweets med hashtagen.

Lotus: «6 months prego, leading workshops, teaching dem youths, shooting 1st video & still goin strong #IDGAS #WatchMeh».

Lotus prego 2

Nick Hatch (trommeslager og produsent): «Vegemite, all day every day #IDGAS #AWESOMNIA».Nick _snatch_´s tweet

Lotus: «When Outkast dropped SpottieOttieDopaliscious @Øya festival I totally lost my mind and flipped out like a dog chasing it’s tail and people thought I had a serious seizure. #IDGAS #watchMeh».

Sjekk ut den Mohammed Sarmadawy-regisserte musikkvideoen her.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter