Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Intervjuer 13. februar 2015

Funk og avsky i Oslo Kommune – Emile The Duke

 

Emile the Duke .- Foto - Frank Michaelsen

Omdømmepop 2.0

Tekst: Frank Michaelsen

Hertugen er tilbake! Men denne gangen som Aasen. En kommunearbeider som «liker å ta i et tak» og gleder seg til kake på fredag.

Emile the Duke har som kjent en magisk bryter som gjør alminnelig gatelys litt mer noir og transformerer grå hverdag til noe funky. På den siste EP’en vender han blikket mot den store mursteinsbygningen der vår mann Aasen jobber.

De siste årene har nettet blitt beriket med omdømmepopen til diverse arbeidsplasser. Emile the Duke har laget noe som må sies å være antitesen til dette. Harselasen med livet i offentlig etat er skarp – men heller ikke fri for varme. Vi bad hertugen tre ut av kontorlandskapet i noen minutter:

 

 

De tidligere låtene dine handler gjerne om livets glamorøse sider, hvorfor nå denne dreiningen mot offentlig sektor?

– I flere år har mange sagt til meg, du han Emile The Duke-karakteren er dritkul, du er flink skuespiller. Selv har jeg egentlig følt at The Duke er den jeg på mange måter egentlig er. Så starten på Aasen-prosjektet begynte med en tankelek rundt det å vise folk den jeg egentlig ikke er, men kanskje alle tror jeg er, med andre ord, den pliktoppfyllende kommunearbeideren jeg i flere år har vært.

Når går «demokratiden» saktest?

– Demokratid er bare min tanke rundt dette med at demokrati er en kjempeflott ting, sant. Vi er jo alle enige om det. Samtidig går det visse grenser i enkelte situasjoner. Når halve arbeidsdagen vår går med til at personalet skal bli enige om vi skal kjøpe gule eller grønne hyller til arbeidsplassen, da begynner det kanskje å bli en komedie i seg selv.

Noen tar opp mobilen andre spør om ferien. Hvordan forholder du deg i heisen?

– Prøver å holde masken så godt som mulig. Noen dager sitter den som et skudd. Mens andre dager må det fabrikeres at den er på plass. En maske er en fin ting. Men den må ikke sitte på for lenge i strekk, da kan man bli syk.

Kontorromanser. Yay or nay?

– Vel… Å være menneske er en geskjeft full av fristelser. Det Aasen velger å gjøre i heisen mot slutten av hotell-oppholdet hans [på EP’en] er å gjøre det gode og trygge. Han velger nei. Men han er ikke helt sikker på om det er riktig. Så det ligger litt åpent.

Emile the duke

Foto: Lisa Bjorheim

Ellers jobber Emile The Duke iherdig med debutalbumet «Stuck In Traffic» som kommer til høsten 2015. Og det forventes både en liten EP og videoer til før den tid fra Emile The Duke.

 

Sjekk også:
 
Soundtracket til ditt kommunale arbeidsliv

En solskinnsdag med Emile the Duke

Emile the Duke om solitær tilhverelse og egosentriske tanker

Intervju – Ville du gjort forretninger med denne mannen

Emile the Duke – I change diapers for a living

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter