Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 16. februar 2015

Plateanmeldelse: The Man-Eating Tree – «Harvest»

man eating tree

 

THE MAN-EATING TREE

«HARVEST» (2011)

CENTURY MEDIA / INDIE DISTRIBUTION

4

 

SØLV METALL //Endelig noe annet. Etter tonn på tonn med gørr Black og Death er dette bandet forfriskende. Atmosfærisk finsk metal. Gothic metal i fotsporene til landsmenn som Nightwish og To Die For. Spesielt banebrytende er selvfølgelig ikke dette heller, men det korka bandnavnet til tross, rager skiva så absolutt over gjennomsnittet. Låtene er enkle, men effektive. Skiva er «soft» på en attraktiv måte, melankoli og melodi faller som sølvtårer gjennom låtene. I forhold til f.eks. Nightwish, der synther, opera og shit stables i dynger, er dette ganske minimalistisk. Men i de enkle strukturene skinner ett sølvspinn av toner. Melodiene er fengende og fargerike. Refrengene er ikke like bra, men glimtvis lykkes bandet i å fremmane følelsen av «Beautiful Sorrow», som bør være målet for alle slike band. Soundet er klassisk finsk, nesten for klassisk, for dette har vært gjort før, selvfølgelig. Slutten på skiva er også ganske så middelmådig. The Man Eating Tree tilfører lite nytt, bortsett fra bandnavnet, men skiva er effektfull og atmosfærisk. Stort sett. Musikk for høstregn og høstløv. / THOMAS F

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

The Man-Eating Tree slipper nytt album 20. mars

The album is a brave step forward with a bit darker and more progressive approach, yet staying true to the atmospheric sound The Man-Eating Tree has been creating in the past, skriver den finske gruppa på facebook.

 

Thomas F har vært musikk og metalljournalist siden 2001, og skrevet i blant annet Nordic Vision, det klassiske Black Metal magasinet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter