Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. februar 2015

Svenske The Leather Nun gjør comeback etter 20 år!

The Leather Nun er tilbake. Etter 20 år med stillhet, og det er ikke en dag for sent.
Tekst: Victor Josefsen / Foto: Carl Cato

– The R’n’R God sent us Leather Nun and I fucking love them, som videoregissöøen Jonas Åkerlund (Prodigy, Madonna, Metallica, U2 mfl.) formulerer det.

The Leather Nun, Leather Nun eller «Nun» – kjært barn har mange navn. Det lille rockebandet fra den tidlig  punk-æraen i Gøteborg, ble en relativt stor svensk musikalsk eksport, iallfall i undergunnskretser. Jeg har alltid vært fan The Leather Nun, bl.a. pga. låta «Prime Mover» (1983), en låt på øverste nivå, en høydare, mørk, drivende, i skjæringspunktet Velvet Underground/Iggy Pop.

 

 

Og de tidlig punka utgivelsene er nesten like attraktive. Jeg snakker her om  Ep’en «Slow Death» (1979) og singelen «Ensam i natt» (1982).

 

 

Sjekk også resten av det som Leather Nun har gitt ut. Det er intensitet og energi over låtene, om nå Leather Nun varter opp med goth, post-punk eller industri. Og selv om influens-avtrykkene er vel tydelige, The Leather Nun kommer trygt i havn, og vel så det, med sine coole låter og den rocka feelinga og fremferden (inkludert mørke solbriller på scena og hele pakka). The Leather Nun fant sin egen stil på 80-tallet, og best av alt, uttrykket er tidløs.

Under ledelse av bandets grunnlegger, sanger og låtskriver Jonas Almquist, ble The Leather Nun gjenforent i studio, i januar 2014. Trommeslager Gert Claesson (som for lenge siden har lagt trommepinnene på hyllen) mangler, men er erstattet av Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Freddie Wadling mangler også. Andre nye ansikter er blant andre gitaristen Carlos Sepulveda fra svenske Psycore og Brooklyn-basisten Jeff Virgo.

Om det nye albumet sier Jonas Almquist:
– På ett plan, knyter albumet ihop ett antal trådar. På ett annat plan är albumet ett antal nycklar framåt. På ett tredje plan är albumet som en upptäcktsresa. Albumet har varit ett laborativt arbete, där människor och idéer flödat kreativt. Vi har gått tillbaka till utgångspunkten för Nunnan och varför Nunnan en gång uppstod. För att göra något inga andra gjorde. För att fylla upp ett tomrum. Och för att provocera tunnelseendet i synen på rockmusik i Sverige och världen då och nu.

 

Leather Nun The - Whatever - Artwork

 

Albumet med tittelen «Whatever» slippes 17. april. Blir spennende om skiva har en touch av The Leather Nuns klassiske låter og sound.

 

The Leather Nun med cool versjon av ABBA

 

Turbonegro har covret punkschlägeren «No Rule»

 

2 kommentarer til “Svenske The Leather Nun gjør comeback etter 20 år!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter