Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 19. februar 2015

Låtpremiere: Tittelsporet fra Broens debutalbum «Yoga»

Broen_Foto Morten Espeland ny Broen i Yoga-modus. Foto: Morten Espeland

Fredag den 13, i februar, presenterte vi den da rykende ferske låta «14», fra Broens debutalbum «Yoga». I dag kjører vi premiere på tittelspoert fra skiva!

Allerede i 2013 skrev vi følgende om Broen:  Broen, utgjør den ene halvdelen av titommeren:«The Split Jump Drug EP, og det er Broen som virkelig fester seg.

Med sin blanding av spoken-word, elektro-pønk og eksperimentell afro-pop gjør Broen noe ganske musikalsk vågalt. Rett nok kan man trekke linjer til noen sterke kvinner fra 70-tallet, og til dels 90-tallsundergrunn, så helt nytt er deres samfunnsengasjerte uttrykk ikke. Det gjør dem imidlertid ikke mindre spennende.

 

broen

 

Og 17. februar anbefalte Kakkmaddafakka deg, i Spirit, å sjekke ut Broen under by:Larm, i anledning premiere på låta «No, My God». Deichmans musikkblogg anbefaler deg også til sjekke ut Broen. Ta en lytt på premiere-låta «Yoga», og du skjønner hvorfor.

 

 

Og her er tekst om låta, og teksten til låten, fra Anja og Hans i Broen:

«Yoga» ble laget i løpet av noen lyse og hektiske vårdager, en uke vi fikk låne et øvingsrom oppi Nydalen, samtidig som vi laget «Iris», altså rett etter Beyoncé-konserten i Telenor Arena. En utrolig fin og produktiv øvingsuke man blir glad av å tenke tilbake på. På øvingsopptaket jeg har på mobilen min kan jeg høre at vi egentlig har stammen på hele sangen ganske tidlig, men vi fullførte den ikke med endelige deler og tekst før noen uker senere, på Øvingshotellet. Teksten beskriver en koreografi, og også en hypnotisk tilstand man kan komme i av både å høre på og spille eller danse til musikk. Vi hørte for oss at musikken skulle ha noe Miles Davis-aktig i seg, inspirert av hans album Birth of the Cool, og opprinnelig ønsket vi oss flere blåsere, men Heida får til å «etterligne» storbandblås med tubaen sin. På mellomspillet har vi fått inn fire korte toner på saksofon fra selveste André Roligheten, som også er kjæresten til Marianna. Det er detaljene som teller.

 

Two steps forward, two steps back
Twirl twirl twirl, turn around and clap
Draw circles with your feet
Foot behind your knee
Lift your arms, relax

Make a fist, pow pow pow
Now please turn around
Your body’s nice, I would like to have you twice
Shoulder moves, body grooves

We’re playing loud through the speakers
like a viper circus playing the crowd
Orching around, fever fantasizing, hypnotizing, feeling the jive

 

Coveret til «Yoga» er laget av Heida i bandet og representerer Broens medlemmer, samt bandets stil.

 

Yoga albumcover

 

Du kan sjekke anmeldelse av Broen sitt debutalbum i Spirit om noen dager.

 

Sjekk også:

Det skjer mye musikalsk morsomt i Trondheim for tiden, ikke minst bandet Broen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter