Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anbefalinger 23. februar 2015

No, WE are the robots

No, we are the robots», sang Kraftwerk gjennom en vocoder i 1978. Kraftwerk sang riktignok ikke om seg selv, men når låta blir fremført live, går gjerne medlemmene av scenen og blir erstattet av roboter som ikke bidrar med noe særlig annet enn å se kule ut.

 

 

Det har tatt noen år, men nå finnes det flere band og artister som kan bli programmert til å si det samme som Kraftwerk, med litt større tyngde.

Toa Mata Band

Italienske Giuseppe Acito befant seg i en kinkig situasjon: på bordet hans sto det en rekke instrumenter og lydenheter som ikke kunne styres via MIDI, og han fikk aldri brukt dem alle på en gang. Acito hadde også mange Lego-figurer som kunne programmeres til å gjøre enkle bevegelser, og dette ble løsningen på problemet. Legofigurene er koblet til en Arduino Uno, som mottar kommandoer fra et sequencerprogram på PC.

 

 

Compressorhead

Electric Wizard blir ofte omtalt som verdens tyngste band. Med en litt mer bokstavelig tilnærming må bandet imidlertid se seg slått av Compressorhead, bestående av fire medlemmer med en samlet vekt på 1.3 tonn. Robotene Fingers, Bones, Stickboy og Hi-Hat Humper utgjør det helautomatiserte bandet Compressorhead, som blir programmert til å spille metallschlagere som Mötorheads «Ace of Spades»:

 

 

Robotene er konstruert med funksjonalitet i fokus – trommeslager Stickboy har fire armer, gitarist Fingers har intet mindre enn 78 fingre, og all deres aktivitet blir koordinert ut i fra midisignaler.

Hatsune Miku

Hatsune Miku hører kanskje ikke hjemme i denne artikkelen, men hun skal få litt oppmerksomhet likevel. Miku var i utgangspunktet kun en stemmepakke til programvaren Vocaloid, en programvare som gir brukeren mulighet til å angi noteverdier og tekstfrasering. Resultatet høres for eksempel slik ut:

 

 

Utvikler Crypton Future Media har laget en rekke forskjellige stemmer til programvaren, og du kan få kjøpt både japansk- og engelskspråkelige stemmepakker. Hver stemme har sitt eget navn, og den mest populære er nok nettopp Hatsune Miku. Crypton Future Media har etter hvert utviklet Miku til å bli en egen persona, og i følge websiden hennes er hun 16 år, veier 42 kilo, liker dancepop og synger best mellom A3 og E5. Hun gjør også liveopptredener i 3D:

 

 

Kilder

Toa Mata Band bio, Facebook

Compressorhead intervju, gibson.com

Crypton Future Media

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.