Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 25. februar 2015

22 artister kjemper om fem Forbildepriser på by:Larm

4. mars deles det ut fem Forbildepriser på by:Larm i Oslo. Nå kjemper 22 unge artister fra hele Norge om stipendene – og publikum kan stemme frem sin favoritt. De 22 nominerte artistene er plukket ut av by:Larms egen jury, som i oktober annonserte årets «Juryens Utvalgte».

– Etter å ha lyttet til hundrevis av demoer valgte de 20 jurymedlemmene ut noen få artister som virkelig skiller seg ut i mengden. Disse er alle nye, up-and-coming artister som jobber hardt for et gjennombrudd, og som får spille på by:Larm. Deres pågangsmot kombinert med deres talent, er noe av det som gjør dem til juryens utvalgte på årets by:Larm-festival, sier bookingsjef i by:Larm, Joakim Haugland.

Det er Norsk musikkråd, støtteordningen Frifond musikk og Norsk Tipping som gir ut de fem Forbildeprisene. Frifond er en statlig tilskuddsordning for å bedre de økonomiske rammebetingelsene til lokale lag og grupper, slik at flere barn og unge kan få følge drømmene sine der de bor. Å vinne en Forbildepris skal motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere.

– Juryens utvalgte artister er allerede forbilder for andre, fordi de har kommet gjennom nåløyet og skal spille på årets by:Larm. Vi ønsker med Forbildeprisene ytterligere å oppmuntre noen av disse unge talentene, som har fremtiden foran seg og som er viktige forbilder og motivatorer i sitt lokalsamfunn, sier Magnar Bergo, daglig leder Norsk musikkråd (forvalter av Frifond musikk).

Til sammen deles det ut 300 000 kr. i prispenger, og den største Forbildeprisen er på 100 000 kr. Denne går til den artisten som får flest publikumsstemmer. Fra i dag av kl. 12.00, og frem til 4. mars kl. 12.00, blir derfor folket oppfordret til å stemme på sin artistfavoritt, noe de kan gjøre her.

Juryens utvalgte: Forbildeprisene 2015 – deles ut onsdag 4. mars kl. 18.45.
Sted: Scene Hoffmann, parkeringskjelleren under Kulturhuset på Youngstorget.
(Kl. 19.00 på samme scene er det verdenslansering av Jo Nesbøs nye roman «Blod på snø».)

Juryens utvalgte og de nominerte er (Vi har skrevet om flere av utøverne) : BROEN (Oslo/Trondheim), CEZINANDO (Oslo), CHAIN WALLET (Bergen), INGEBORG OKTOBER (Ulvsvåg/Hamarøy), IVAN AVE (Vinje/Sandnes), KENNETH ENGEBRETSEN FEAT KHAT / HASHISH (Oslo), KEVZTA (Oslo), KIMICHI (Sandefjord), KUUK (Oslo/Rossfjord), LOVELESS (Trondheim), LUGN (Oslo), MATS DAWG (Bergen/Bodø), MISS TATI (Bergen), OMAR (Vegårshei), ONGE $USHIMANE & KOBE-WAN KENOBI (Bergen), PALMFACE (Haugesund), RESIRKULERT (Oteren i Storfjord kommune) RYTMEKLUBBEN (Trondheim), SILJA SOL (Bergen), SLUTFACE (Stavanger), TELLEF RAABE (Ålesund), UNGE FERRARI (Hamar).
Her kan du høre juryens utvalgte i alle sjangrer unntatt hip hop, som finns her.

–  I fjor satte vi søkelyset på kvinnelige artister som årets forbilder. Norsk Tipping bidrar hvert år med betydelige midler til norsk kultur og i år ønsker vi derfor å ha et bredt fokus mot unge stjerneskudd innenfor alle sjangrer. Vi håper stipendene kan motivere enda flere talenter til å satse på musikken, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter