Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Anbefalinger 25. februar 2015

Juicy J holder koken!

juicy-j-bdl2

Juicy J «Blue Dream And Lean 2»

(Mixtape)

5 av 6

Juicy J er en veteran med en plan. Fra starten med legendariske Three 6 Mafia på midten av 90-tallet, til Oscar-statuett for musikk til filmen Hustle & Flow, til re-starten på karrieren da han linket opp med Wiz Khalifas Taylor Gang og begynte å levere gjestevers for artister som Katy Perry («Darkhorse») og Ne-Yo («She Knows»). Femte april fyller den evigunge hustleren, rapperen og produsenten 40 år, og hans nye mixtape Blue Dream And Lean 2 viser ham på sitt beste.

Juicy J har aldri vært kjent som en teknisk fremragende rapper, men han har det med å komme opp med enkle fengende flows og lett-forståelige punchlines som fester seg. Jeg kan ikke huske å ha hørt ham rappe bedre enn på denne nye mixtapen. Han høres ut som et sultent beist, fisker originale flows ut av hatten som om det var ingenting, har en jevn flyt av småmorsomme linjer («got more whips than a dominatrix») og leverer underholdene historiefortelling («All I Need» og «Do It To Em»). Han har til og med laget en politisk låt som fungerer, «Don’t», en kommentar til Ferguson-saken fra ifjor.

Mixtapen åpner med hypnotiserende «Stoner’s Night», en slooow sak med Three 6 Mafia-vibber. Produksjonen på tapen er jevnt over fin. Mike Will Made-It, som nylig produserte Rae Sremmurd-albumet, leverer fire fete beats her. Juicy/Mike Will er en rå kombinasjon, noe som tidligere har resultert i Juicy Js største solohit «Bandz A Make Her Dance» (2012). Deres dundrende «Im Sicka» og den smygende «Already» (der Rae Sremmurd leverer et fengende refreng) funker utmerket.

I Three 6 Mafia utgjorde Juicy J og DJ Paul en sterk produksjonsduo med klassikere som «Late Nite Tip», «Sippin On Some Syrup» og «Stay Fly» på CV-en. De senere årene har Juicy byttet ut DJ Paul og samarbeider nå med Crazy Mike og Lil Awree. På nevnte «Do It To Em» blander de soul-samples og Dirty South-trommer i samme stil som på UGK/Outkasts «Int’l Players Anthem (I Choose You)», en låt Juicy J og DJ Paul produserte.

«Damn, I missed the 90s, yeah, that shit was wild/we we’re livin’ like rock stars, droppin’ Mystic Stylez/ain’t nobody else believed in what we we’re puttin’ down/nigga almost homeless, trying to get it off the ground». Blue Dream And Lean 2 sitt beste vers kommer overraskende som et bonus-vers på «All I Need», et spor med nykomlingen K Camp. På begynnelsen av låta rapper de om damer og weed, men så kommer det en endring i beaten og Juicy forteller historien om karrieren sin. Om tiden da han måtte selge bilen for å betale for studiotid. Det er godt å vite at denne dyktige veteranen nå får store royalties for sine bidrag på mainstream-hits. Fyren har puttet det ned lenge og hans nye prosjekt er kvalitet hele veien. Det skader heller ikke med et par vers fra hans alltid underholdende bror, Project Pat.

The Hustle Continues, albumet som skal følge opp Stay Trippy kommer i følge Juicy J «sometime in July».

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter