Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 5. mars 2015

By:Larm 2015: Fura

135_ Fura_P3_telt_040315
Det er alltid spennende å oppleve nye utøvere fra Island. På by:Larm i fjor serverte Sísý Ey fascinerende performance og året før leverte Sin Fang andektig drømmepop i kirka. Og på Roskilde i 2013 var vi med på en stemningsfull og magisk opplevelse sammen med Sigur Rós.

Tekst: Victor Josefsen
 Foto: Stian Schløsser Møller

Det er ikke så lett å skille seg ut når du spiller elektro, eller tilnærmet elektro, om dagen, men Fura har allerede overbevist stort både i hjemlandet og utlandet. Og de overbeviste  på By:Larm også. Furas mer, la meg kalle det, mainstream uttrykk, krever åpenhet – selv om den «hoderystende» energien fra fyren bak laptopen smittet godt over på publikummet i det stappfulle P3-teltet. Men er du først mottakelig, og gir Fura det rommet de krever, er du garantert en lytteopplevelse.

 

110_ Fura_P3_telt_040315

 

Det som skiller Fura fra den gemene elektro-hop er bl.a. de velfungerende sfæriske passasjene, som er innlemmet i lydbildet, i tilegg til kontante beats. Selve lyden fra trioen er storveis denne kvelden, og må nok «ta mye  av skylda for» at konserten, alt i alt, ble vellykket.

 

084_ Fura_P3_telt_040315

 

Fura framsto mystisk, som seg hør og bør, de er jo fra Island, må vite, og lyktes godt med sitt stemningsbærende elektro-gitar-maskineri. Noe monotont og  vel striglet til tider, men på sitt beste, i låta Wolverine (tror den het det), skapte de stor dramatikk. Kontrasten mellom de huggende beatsa, gitarpålegget og vokalistens stemmeprakt  kom virkelig til sin rett. Egenartet! Fura på sitt beste.

 

056_ Fura_P3_telt_040315

041_ Fura_P3_telt_040315

030_ Fura_P3_telt_040315

016_ Fura_P3_telt_040315

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter