Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 6. mars 2015

By:Larm 2015: Silja Sol

DSC03182

Du e’ så rå.

Tekst: Katrine Judit Urke
Foto: Mohammad Ataey

Jeg har hørt mye på Divisjonens vilt fengende «Dansar» som Silja Sol har vokalen på, men bortsett fra det er artisten ny for meg. Etter konserten på Gamla har hun fått seg (sannsynligvis langt flere enn) en ny blodfan.

DSC03169

På forhånd ante jeg ingenting om hva jeg kunne vente av Silja Sol live. Jeg hadde hørt gjennom På hjertet noen ganger og tenkte på henne som en slags punka, bergensk og tekstmessig litt mildere versjon av Kaja Gunnufsen. Men på scenen har Silja Sol en type intensitet, tilstedeværelse og troverdighet som minner mer om Ingrid Helene Håvik i Highasakite.

DSC03183

Silja Sol starter settet aleine med én annen gitarist før hele bandet kommer opp og drar i gang «Lurt». Og det er rått hele veien, musikken formidles så jeg kjenner det fysisk og til tider opplever det som om jeg har flere hjerter i kroppen.

DSC03224

Siste låt er «Noe» der tekstlinja «noen har forklart meg at det er noe feil i det eg gjør» er gjennomgående. Men sorry, jeg finner ikke en eneste feil i det Silja Sol gjør. Løp og hør.

DSC03145

DSC03226

DSC03164

DSC03171

DSC03213

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter