Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Silje Ramleth Anmeldelser 6. mars 2015

Goodness gracious, endelig hører vi Ivan Ave på By:Larm!

Ivan Ave, han som lenge har lagt og ruget i den norske hiphop-undergrunnen med flere samarbeidspartnere som Fred Fades og som DJ, men har ikke fått det nødvendige solo-gjennombruddet før i det siste. For, det er nødvendig.

Tekst: Silje Ramleth / Foto: Stian Schløsser Møller

Publikummet i P3-teltet så ut til å være helt enig med meg – dette er hva Norge trenger. God og deilig soul-hiphop som gjenspeiler 90-tallet og østkysten, og det dype, personlige og poetiske ved den. Glem rumper, pupper, twerking og eventuelt alle andre fordommer du (jeg) måtte ha til sjangeren, det er dette det handler om. Puristisk i sitt uttrykk, men likevel tro til sin sjanger. Det er kanskje nettopp det at musikken er så sjangertro som gjør at telemarkingen fanga oppmerksomhet min for en tid tilbake. Det er så utypisk norsk å være så lite norsk OG ha bra engelskuttale. Miss Tati som spilte på Mono et par timer tidligere ga meg den samme følelsen av å være et helt annet sted enn på By:Larm i Oslo sentrum en kjølig marsmåned. Takk, Eivind, for en tilstedeværelse og tilgjengelighet som man ikke opplever så ofte her i det kalde nord.

038_ Ivan_Ave_050315

009_ Ivan_Ave_050315

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter