Søk Meny Lukk
Lukk
Rytmeklubben @ By:Larm 2015
Av: Rune Aas Anmeldelser 7. mars 2015

By:Larm 2015: Rytmeklubben – Bangers and mash

Rytmeklubben @ By:Larm 2015

Fest på en halvtime? Ingen sak for Rytmeklubben.

Tekst: Rune Aas
 Foto: Mohammad Ataey

Av alle navnene på årets By:Larm-program er Rytmeklubben et av de desidert mest spennende. Gjengen som har sin base i Trondheim klarer på fiffig vis å kombinere smart, halvquirky elektronika med en dansbar pop til en lettere udefinerbar, men duggfrisk masse av elektronisk popmusikk som treffer både mellomgulvet og danseføttene.

En kan på mange måter si at Rytmeklubben har klart å treffe den samme nerven som Gregg Gillis gjorde med Girl Talk for 6-7 år siden – det er noe gjenkjennelig over det hele, men samtidig noe nytt og annerledes som gir folk lyst til å danse ræva av seg.

Rytmeklubbens gig i Red Bull-teltet på torsdag er intet unntak. Etter å ha blitt tildelt et velfjortent stipend fra NOPA, gjør Rytmeklubben det klart at de har tenkt å stelle istand fest til tross for By:Larms avmålte 30 minutter tidlig en torsdag kveld. Ingen sak.

Bassen slår ut mot publikum fra første sekund, og det pumpes ut bangers i ett eneste kjør. Et mer eller mindre fullsatt telt responderer velvellig. Det danses fra første rad, og bølgene sprer seg langt bakover i teltet. Kanskje ikke så rart, for du har i bunn og grunn to valg her: Bli slått i bakken av bassen eller la deg rive med.

Når Rytmeklubben fyrer av singelen «Seen» skulle en kanskje tro at gemyttene roet seg en smule, gitt at denne låta skiller seg litt fra det øvrige låtmaterialet og er hakket mer utilgjengelig og IDM-ish. Når det er sagt, er «Seen» også en retning som en gjerne skulle sett at Rytmeklubben bevegde seg ennå mer mot. Blant publikum ser uansett dette ikke ut til å være noen festbrems, heller tvert imot. Og når Rytmeklubben avslutter settet med sin remix av Kaja Gunnufsens «Faen Ta», er festen et faktum.

Så: Går det an å lage fest på en skarve halvtime? Spør du de som var innom Red Bull-teltet halv elleve torsdag kveld, får du mest sannsynlig et ubetinget ja.

Rytmeklubben spiller igjen lørdag kl. 00.30 på Hoffmann Kulturstube.

Rytmeklubben @ By:Larm 2015 Rytmeklubben @ By:Larm 2015 Rytmeklubben @ By:Larm 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 10 andre abonnenter