Søk Meny Lukk
Lukk
Broen
Av: Rune Aas Anbefalinger 8. mars 2015

By:Larm 2015: Broen – And now for something completely different

Broen

Om noen fortjener tittelen «annerledesbandet» under By:Larm 2015, er Broen det soleklare valget – et stormfriskt pust blant litt for mange generiske indiesynthpop-acts på årets By:Larm-plakat. Konserten på Mono tidlig lørdag kveld understreket akkurat det til de grader.

Tekst: Rune Aas

Kall det avant indiepop eller kunstpop, det er uansett ikke helt lett å sette fingeren eksakt på hva Broen driver på med. De har litt av den samme innstillingen som Deerhoof, av typen «vi bare gjør det vi føler for», og på finurlig vis skrus fragmenter av ulike retninger og stilarter sammen til en helhet som bare funker – uten at det blir innadvent av den grunn, snarere tvert imot.

Ikke overraskende er det sild i tønne på Mono denne kvelden, og stemningen er upåklagelig. Det nikkes anerkjennende blant oppmøtte bransjefolk, og publikum lar seg begeistre. Bandet på scenen leverer sakene ufortrødent, og under hele konserten ligger følelsen av at en har med noe ektefølt og autentisk å gjøre – en slags By:Larm-ekvivalent til det å snuble over verdens beste band på en lokal bule i New Orleans langt vekk fra Bourbon Street.

I løpet av de 30 minuttene Broen står på scenen på Mono lørdag kveld er de, om ikke verdens beste band, i alle fall By:Larms beste band. Dette er på grensen til hakeslepp-bra, og med høy trivselsfaktor.

Hvor var du da Broen spilte på by:Larm 2015, kan en så spørre. Om du ikke var her, bør du i så fall kjenne din besøkelsestid neste gang.

 

ps. Pga. av strømbrudd og lang kø utenfor Mono rakk ikke vår eminente fotograf konserten, så skribenten knipset bilder med mobilen. (red.anm.).

Én kommentar til “By:Larm 2015: Broen – And now for something completely different”

  1. Mari Sande sier:

    Hvor jeg var? I køen utenfor Mono, sammen med resten av by:Larm… 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter