Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tuflaat Anbefalinger 8. mars 2015

By:Larm 2015 – Ida Jenshus

Ida Jenshus @ Rockefeller

 

Rockefeller
Fredag 6. mars.

 

Kompromissløst, kyndig og kraftfullt

 

Tekst: Brage Tuflåt
Foto: Johannes Andersen

 

Fjorårets utgivelse Let it go fra Ida Jenshus ble en av mine favoritter fra året som gikk. Ida Jenshus gjennomførte et skifte fra country til countryrock med innslag av 60- og 70-tallsrock og psykedelia. Og det kler henne i aller høyeste grad.

 

Ida Jenshus @ Rockefeller

 

Og hun gjør det med stor tyngde og overbevisning fra første stund når hun åpner med den nesten femten minutter lange sangen Shallow River. Og for et band. Trommisen klubber i vei på trommene og hele bandet med Jenshus i front setter følelsene mine i full sving. Dette er vanvittig bra. Dette beveger.

 

Ida Jenshus @ Rockefeller

 

Ida Jenshus kommuniserer med publikum, hun setter seg på monitoren og spiller gitar med en avslappet trygget. I neste øyeblikk kaster hun fra seg munnspillet for å gyve løs i musikkens intense partier. I løpet av konsertens tretti minutter blir det bare plass til tre sanger. Vi får servert Changes/What is time? og My Last Goodbye. Sistnevnte sang blir fremført solo, og selv uten band fyller sangen Rockefeller på en måte som gjør dette til et minneverdig øyeblikk. Ida Jenshus tar opp tråden fra fjorårets utgivelse og hun står fjellstøtt som artist og låtskriver.

 

Ida Jenshus @ Rockefeller

 

Ida Jenshus @ Rockefeller

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 19 andre abonnenter