Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 9. mars 2015

By:Larm 2015: Elias – Stemmeprakt

084_ Elias_060315

Tekst: Victor Josefsen
 Foto: Stian Schløsser Møller.

Det som er spesielt med svenske Elias er stemmen. En stemme som fikk By:Larm-publikummet til å måpe, særlig når Elias går opp i fistel. I de mer mørke toneleiene minner vokalen hans faktisk litt om Brendan Perry fra Dead Can Dance, og det betyr jo kvalitet. Parodoksalt nok er stemmen også baksiden av medaljen. En hemsko for det helhetlige uttrykket, slik vi opplevde det i Tidal-teltet på By:Larm torsdag 5. mars. Komposisjonene er spesial «designet» til Elias stemmeprakt. Og da ble det hele vel forutsigbart etter hvert, siden låtene stort sett er sydd over samme mal: Innledende rolige stemninger blir avløst av elektronisk dunder og brak. Når Elias, koristene, pianoet og elektronikken finner den rette balansen, eller ubalansen (i positiv forstand) om du vil, i uttrykket, genereres det helt nye spenningsfelt, som i «Revolution». En høydare. Selve sceneframtoninga var famlende til tider, men i det store og hele viste Elias By:Larm-opptreden at han kan bli en Sveriges, og kanskje Norges, store sangfugler. Elias og kumpanene hans må bare finjustere låtene, slik at de holder distansen ut, ‘a la nevnte «Revolution». Derfor, se opp for Elias.

 

076_ Elias_060315

 

070_ Elias_060315

 

009_ Elias_050315

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 7 andre abonnenter