Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 18. mars 2015

Videopremiere: Magnus Moriarty™ – Earscapism

I anledning solformørkelsen den 20. mars 2015 slippes Magnus Moriarty™s sjette album In Search of the Archetype, en retrofuturistisk reise gjennom livets forskjellige faser. Vi kjører videopremiere på låta Earscapism fra det kommende albumet. Slippfest på Internasjonalen 19. mars.
Av: Victor Josefsen

 Marius Ergo forteller om bakgrunnen for videoen til låta «Earscapism»:

Idéen til videoen var først og fremst å lage den så raskt som mulig, og med de verktøy og midler vi hadde tilgjengelig. Vi møttes i sentrum en søndag begge hadde et par timer å avse fra familielivet. Tanken var å begynne i hver vår ende av tunnellen som går mellom Nasjonaltheatret og Solliplass og filme dette i den fantastiske kvaliteten iPhone 4s har å by på, for så å sette det opp i splitscreen.

Jeg husket å skru på HD på kameraet, det gjorde ikke Magnus. Uten at jeg tror det spilte noen rolle. Vi gikk fra hver vår ende, gikk forbi hverandre på halvveien, og fortsatte til det var gått fire minutter og 18 sekunder, som er låtas lengde. Så ringte Magnus meg opp, vi var enige om at dette gikk fint, og så tok vi hver vår kollektivtransport hjem igjen. Vi sendte materialet til Mads Hornsletten og ba han gjøre noe psykedelisk ut av det. Det syns vi han fikk fint til.

Videoen passer fint sammen med tematikken på In Search of The Archetype. Tekstene handler mye om menneskelige relasjoner. Folk som er nære hverandre og observerer hverandre, men som kanskje ikke helt forstår hverandres virkelighet og perspektiv. Man blir kastet inn i den samme situasjonen men har to forskjellige utgangspunkt, og kan dermed aldri fullt ut forstå den andres valg og handlinger.
Det er også en parallell mellom bruken av smarttelefon og soundet på plata. Musikalsk sett er jo også In Search of the Archetype en slags hyllest til moderne forbrukerteknologi. Nesten alle låtene tar utgangspunkt i en eller annen iPad-app, det være seg trommemaskiner, synther eller mellotron-plugins.

Siden innspillingen har dessverre Marius kjøpt seg iPhone 6, og vi har konkludert med at videoen ikke hatt blitt på langt nær like bra om vi hadde filmet med denne.

 

Her er videopremiere på Magnus Moriarty™s Earscapism

Magnus Moriarty™ – Earscapism from Sissyfus on Vimeo.

 

 

 

Om Magnus Moriarty™s sjette album In Search of the Archetype

Kombinasjonen av ny og gammel teknologi forsterker følelsen av tidløshet. Tematisk kretser skiva i stor grad rundt mellommenneskelige relasjoner. Dioramaene på coveret er laget i 1954 av Magnus sin da 12 år gamle far, noe som illustrerer interaksjonen mellom generasjoner uavhengig av tid og livsfaser.

In Search of the Archetype slippes den 20. mars 2015 via Metronomicon Audio. Slippfesten finner sted i andre etasje på Internasjonalen 19. mars og de første 30 eksemplarene kommer med solformørkelsesbriller.

Tider for kvelden:
Kl. 21.00: Dørene åpner//KNA Hjulspinn (dj-set)
Kl. 22.00: Magnus Moriarty™
Kl 23.00: KNA Hjulspinn (dj-set)

 

Vi hekter på musikkvideoen til låta KnightsCryRocketTears fra plata Kodachromerockopera (2011)

Videoen er spilt inn på 80- og 90-tallets noe skurrete format Hi-8, og omhandler to trikot-kledde riddere som kjemper om en drages gunst.

Magnus Moriarty™ – KnightsCryRocketTears from Sissyfus on Vimeo.

Kodachromerockopera er også et av temaene tid og (livs)faser, kan man si.

Magnus Moriarty™ blander iallfall 1600-tall og inspirasjon fra barokkomponisten Henry Purcell med 60-tall og 90-tall og en dose westcoast gangstasynth. Popmusikken ligger til grunn, men Moriarty krydrer også lydbildet med Grieg, britisk folk og Guided By Voices.

 

 

Tittelen henter han fra Kodak, som i 2009 sluttet å produsere den legendariske Kodachrome-filmen i sine gule esker. Etter 74 år var det slutt, derfor tok Magnus Moriarty™ opp tråden i 2011 og slapp plata Kodachromerockopera.

 

Du kan låne cdér, dvdér, bøker og noter av utøvere som er nevnt i saka.

Én kommentar til “Videopremiere: Magnus Moriarty™ – Earscapism”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter