Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 24. mars 2015

Pop så drømmende at man er sikker på at det er en film man hører

umojacketv1

 

THE BESNARD LAKES

«UNTIL IN EXCESS; IMPERCEPTIBLE» (2013)

JAGJAGUWAR

4

 

CINEMASTISK POP // The Besnard Lakes ble formet i 2003 av ekteparet Jace Lasek og Olga Goreas. De holder til i Montreal, Canada, noe som gjør det nesten for lett å trekke sammenlikninger til andre – og kanskje mer kjente – indieband fra samme by. Og byen er ikke større enn at bandene selvsagt har arbeidet med hverandre tidligere. Disse referansene skal imidlertid ikke holdes mot dem. Ei heller er det noe negativt i at paret denne gangen har samarbeidet med medlemmer fra bl.a. Moonface og Fifth String Liberation Singers’ Choir. Bandets fjerde studiolabum har altså fått den ambisiøse tittelen«Until in Excess, Imperceptible UFO». Låtene er ikke mindre storhetssøkende.  Her males musikken med den bredeste indie-pop-pensel. Det er pompøst, men det må det jo nesten også bli når post-rock-elementer favnes inn av pop så drømmende at man er sikker på at det er en film man hører. En film fortalt gjennom distanserte gitarfjell, dype elektro-emosjonelle daler, og søte vokaler som svevende holder historien sammen.// ASLAUG OLETTE KLAUSEN

 

 

Anmeldelsen et tidligere publisert i Spirit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter