Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Hedda Rosenberg Anmeldelser 30. mars 2015

– Vi er et band som er her for å bli

Comet Kid er aktuelle med  turné og andrealbumet «Forces of Nature». Vokalist Andreas Kjøll ofrer skjegget og hverdagslivet for musikken. – Vi vet at det er dette vi vil, sier han.

Tekst: Hedda Rosenberg    Foto: Julia Marie Naglestad

Foto: Julia Marie Naglestad

Tok skjegget på scenen

Rock-pop-folkbandet Comet Kid har gitt ut to album på to år, debuten «Roots» (2014) og oppfølgeren «Forces of Nature» (2015). I februar i år var de kommet dit mange norske band drømmer om å være: de skulle spille på Rockefeller i Oslo. Vokalist Andreas lovet fansen at han skulle barbere av det karakteristiske skjegget hvis de fylte Rockefeller. Da lokalet var fullt med fans dro Andreas fram barbermaskinen på scenen.

– Jeg hadde spart skjegget i 11 måneder, og jeg kjente meg selv nesten ikke igjen da jeg så meg i speilet.

– Det var utrolig flott å kjenne at vi har så dedikerte og trofaste fans. Det er jeg takknemlig for. Dette er et altoppslukende prosjekt, men jeg vet at det er dette jeg vil. Da er det ikke vondt å måtte ofre noe.

Ofre for musikken

Comet Kid spiller musikk man blir glad av å høre og enda gladere av å danse til. I GAFFA sin anmeldelse av «Forces of Nature» leker anmelderen seg med motsetninger og skriver at albumet er «vanvittig jovialt», «fordømt upretensiøst» og at plata «rett og slett skriker sommeridyll».

Selv om vokalist Andreas nesten utelukkende forteller om positive opplevelser med bandet, er han likevel ærlig om at det å satse som band krever mye.

– Jeg jobber som pedagogisk leder i en barnehage, og det er vanskelig ikke å få vært så mye til stede som jeg gjerne vil. Hodet mitt er to steder, på jobb og hos Comet Kid, sier Andreas.

Nå når bandet er på turné blir det mye reising på kryss og tvers av landet, bort fra venner, familie og kjærester.

– Gutta i bandet blir som søsken, vi krangler og diskuterer, og det er høyt under taket. Slik er det når man skal satse fullt på musikken. Det er tungt i blant, men den vanskeligste perioden er nå, når man tjener litt, men ikke nok til å leve av det.

Hvilke øyeblikk gjør at du føler det er verdt det?

– Da vi spilte på Slottsfjell i fjor følte jeg det. Folk gikk fra Donkeyboy før de var ferdige, for å stå forrest på vår konsert. Vi spilte for 4000 mennesker, det er en følelse som slår alt annet. Da følte jeg at vi hadde oppnådd noe som band, og jeg er veldig takknemlig.

Comet Kids andre album, «Forces of Nature»

Denne våren er Comet Kid på turné i Tyskland og Norge og spiller blant annet på Postkontoret i Oslo.

Hva kan man forvente seg som publikummer på en Comet Kid konsert?

– Mye vrikking på rompa og dansing, heftige gitarsoloer, trommesoloer og bassoloer. Hvis det er bra med publikum og jeg er i humør, så blir det kanskje en stagedive også. Jeg prøver å være forsiktig når jeg hopper og ikke treffe noen hoder. Hvis jeg gjør det, så sier jeg alltid unnskyld etterpå, sier Andreas.

– Da jeg stagedivet fra Rockefeller ble jeg tatt imot av en vakt, som holdt meg i favnen sin som et barn, forteller Andreas og ler.

3.Foto- Julia Marie Naglestad33

Sjokkerende sangtekster 

Når man hører på Comet Kid sin musikk blir man lullet inn i en behagelig stemning, og kanskje glemmer man å høre på hva vokalist Andreas -egentlig- synger.

Selv ble jeg ganske overrasket da jeg hørte teksten til låta «Psychopath». Jeg trodde det var en koselig kjærlighetssang, men der tok jeg feil! Sangen beskriver en ganske truende situasjon med en mann som følger etter en dame og spionerer på henne.

– Jeg ville at publikum skulle høre den som en koselig sang, men så bli sjokkerte over teksten. Faktisk pleide den å være enda mer makaber, sier Andreas.

Dere har mange mørke tekster?

– Personlig har jeg det bra, så det er en kontrast fra tekstene jeg skriver til sangene jeg lager. Jeg har forsøkt å skrive happy låter, men det blir ikke det samme. Kanskje de kommer etter hvert?

Et band som er her for å bli

Nå har dere gitt ut to album på to år, dere har spilt for kronprinsen, fylt Rockefeller og stått på hovedscenen på Øyafestivalen. Hva er veien videre for Comet Kid?

– Veien videre er å få spille så mye som mulig i utlandet, samtidig som vi skal spille på festivaler i Norge. Vi vil vise det norske publikumet at vi er et band som er her for å bli. Vi har ikke fått en låt listet på radio ennå, men det har vi lyst til å klare, samtidig som vi har lyst til å fortsatt være Comet Kid.

Foto: Julia Marie Naglestad

Foto: Julia Marie Naglestad

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 30 andre abonnenter