Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Intervjuer 3. april 2015

Videopremiere: Simon Alejandro – Nødt til å digge

image Foto: William Glandberger

Videopremiere på bergensrapper Simon Alejandro sin nye video «Nødt til å digge». Filmet med kun ett kamera – ghettostyle, på platebutikken «Samleren» i Nygårdsgaten, Bergen, med en en intensjon: Å ha det gøy og fange stemningen i platesjappen når man går og digger (leter og kjøper vinyl).

 

Simon Alejandro er adoptert fra Colombia, og røttene stikker dypt når han på sistealbumet «Brun Viking» snakker om fremmedfrykt og identitet.

Alejandro har det siste året holdt til i Sør-Frankrike, der han og Fill In Productions filmet musikkvideoen til «På vei til Nordnes igjen», første singel fra «Brun Viking», som hadde sin premiere på P3 i februar.

 

image Foto: William Glandberger

 

Over til den nye videoen som har premiere på Deichmans musikkblogg.

Noen ord om den nye videoen «Nødt til å digge»?

– Vi filmet videoen en januardag i Bergen, på platebutikken «Samleren» i Nygårdsgaten. Andreas Wallevik står bak videoen, som er filmet med kun ett kamera – ghettostyle, med en intensjon om å ha det gøy og fange stemningen i platesjappen når man går og digger (leter og kjøper vinyl). Det var en kald og god session med unge og eldre bergensdiggere.

Du kjøper mye vinyl selv, eller?

– Ja, har nettopp vært å digget … Mye bra Reggae på vinyl å finne her nede i Sør-Frankrike, hvor jeg har bodd det siste året. Leter og etter samples, som jeg spiller inn og sender til beatmakeren min, Lars B, som bor i Bergen.

Vinylsjapper i Norge du anbefaler?

– Kjenner kun til sjappene i Bergen, men anbefaler «Samleren», der kan man finne gode ting om man graver dypt. Gjerne med hansker. Ellers burde man gå innom «Robot», der kan man finne fine reissues. Jeg pleier også alltid å ta med meg den bærbare platespilleren og gå på Vinylmania Platemesse i Bergen. Der er det mange forskjellige vinylselgere, vafler og svart kaffe.

Sjapper i utlandet?

– Har ikke vært utenfor Europa enda, men jeg liker godt Berlin, Stockholm og Brussel. Jeg bestiller en del fra Paris, og digger en del, som sagt, her i Montpellier – mye bra jazz osv … I fremtiden har jeg lyst til å reise til Sør-Amerika, spesielt Colombia og Brazil, og finne den gode Cumbia’en og Samba’en.

 

Her er videoen!

 

 

ps På livefronten kan man se Alejandro med DJ, eller med sitt eget band «The Beat Catchers».

 

image Foto: William Glandberger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter