Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. april 2015

Det meste du lurer på om svensk progg

Prog er en sjanger som har hatt en renessanse en stund nå. Noe av det mest særpregede du finner innen denne mangslungne musikalske familien ble skapt i Sverige. Kanskje det er derfor det også heter svensk progg, med to g-er? I Sverige var det to hovedretninger innen progg. Band som Hoola Bandoola Band, Blå Tåget og Nationalteatern var sterkt politiske. Samla Mammas Manna, Kebnekajse og Träd, Gräs och Stenar var mer opptatt av musikken og det improvisatoriske. Her er to SVT-program fra 2001 som tar for seg kultenomenet.

Bilde: Träd, Gräs och Stenar

 


 

 

Saken er tidligere publisert på nå nedlagte Rille.no
En blogg om den beste musikken som har kommet ut de siste tiåra.
Tekst: Kjetil Syverud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter