Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. april 2015

Tronsmo Bokhandel blir kastet ut av lokalene av det statseide eiendomsselskapet Entra. Her er Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt!

Ole Johannes Åleskjær (The Loch Ness Mouse) har lagd en spontan sympatilåt i forbindelse med saken knyttet til Tronsmos utkastelsesvarsel.
Tekst: Victor Josefsen

Hvorfor er det så viktig å beholde Tronsmo Bokhandel?

– Det er mange grunner til at Tronsmo Bokhandel er viktig, og en av de mest opplagte, som også mange andre har nevnt allerede, er at det snart bare finnes helt like kjedebutikker igjen i Oslo, der Tronsmo står for både lang historie og særpreg i utvalget.

– Det er mange grunner til at Tronsmo Bokhandel er viktig, og en av de mest opplagte, som også mange andre har nevnt allerede, er at det snart bare finnes helt like kjedebutikker igjen i Oslo. Ole Johannes Åleskjær.

Overleve med smale interesser

– For meg begynte det med tegneseriene i kjelleren på sent 80-tall, og jeg reiste inn med buss fra Aurskog-Høland til Oslo på grunn av Tronsmo. Så flytta jeg meg mer opp i førsteetasjen etter hvert. Det ble liksom mulig å overleve med smale interesser ute på landet på grunn av det referansepunktet inne i byen. Og sånn er det sikkert mange som har hatt det.

Liten spontanlåt

– Den lille, spontane låten jeg og Jørn har lagd er jo ingen politisert protest eller forsøk på å favne mye av det butikken representerer, men mer en enkel historie om et jeg og et langt til-og-fra-forhold til en bokhandel. Sånn sett kunne det ha vært hvilken som helst bokhandel den handla om. Hvis det ikke nettopp var for det at det nok ikke finnes noen andre bokhandler (igjen) i Oslo som kunne påvirke folk på den måten og over så lang tid. Og da er vi vel rundt, tilbake til det første poenget igjen.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Jørn & Ole Johannes Åleskjær & The Marine Light med vinterlåt midt på sommeren

Plateanmeldelse: The Loch Ness Mouse «The Loch Ness Mouse»

Albumanbefaling: The Loch Ness Mouse – New Grafitti

The Loch Ness Mouse – 5 om bøker og musikk

Videoanbefaling: The Loch Ness Mouse – The Cherry Blossom In Japan

 

Tronsmo Bokhandel blir kastet ut av lokalene av det statseide eiendomsselskapet Entra. Her er Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt!

 

Jørn & Ole Johannes Åleskjær & The Marine Light med vinterlåt midt på sommeren

 

Jørn Åleskjær med ny singel

Jørn Åleskjær signet til amerikansk indielabel

Én kommentar til “Tronsmo Bokhandel blir kastet ut av lokalene av det statseide eiendomsselskapet Entra. Her er Ole Johannes Åleskjærs (The Loch Ness Mouse) spontane sympatilåt!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter