Søk Meny Lukk
Lukk
Bow to each other
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. april 2015

I kveld: Bow to Each Other og Anana på Internasjonalen

I kveld opptrer Bow to Each Other og Anana og  på Internasjonalen. Førstnevnte, den norsk-kanadiske elektropopduoen, består av ekteparet Megan Kovacs og Gunhild Ramsay Kristoffersen. De er inspirert av bl.a. 80-talls synthpop og 90-talls filmmusikk. I fjor platedebuterte duoen med debutalbumet ”The Urge Drums”, som fikk trillet mange 5’ere, og en sekser, etter seg. Samme år spilte Bow to Each Other på Camp Indie. Hissig var imponert: «Krystallklar vokal og tunge synthsounds. Veldig fengende musikk og god stemning…» «En konsert som huskes lenge hos undertegnede». Vår anmelder ikke var like begeistret for det duoen presterte på fjorårets Øyakonsert, men beskriver deler av opptredenen slik: «sitter som et skudd».

 

 

Nå er den norsk-kanadiske duoen tilbake med en EP med tre  nye låter, samt den tidligere utgitte singelen ”Swim Out” og tre remixer av låter fra debutalbumet.

Bow To Each Other sier selv dette om låtene på EP’en:

”På de nye låtene har vi jobba med produsent Snorre Bergerud, en god studievenn fra tiden på LIPA i Liverpool. Vi har som på albumet tatt utgangspunkt i et elektronisk lydbilde, men denne gang med færre akustiske elementer utenom vokalen. Refrenget på ”When They Kick You” bryter det helelektroniske med et innslag av horn – et av Megans favorittinstrumenter, som hun lenge har hatt lyst til å inkorporere i musikken vår. Alle låtene har blitt spilt inn som et puslespill, delvis i vårt kjellerrom, delvis i Snorres studio, og de overnevnte horn i Bergen av våre gode venner Kristin Austreid og Anders Bjelland. Filer har blitt sendt fram og tilbake, og kommunikasjonen har i stor grad foregått på facebook-chat. Det har vært en spennende (og av til nervepirrende) situasjon å ikke være i samme rom når musikken har blitt forma, men vi føler likevel at resultatet absolutt har gjort det verdt spenningen og at låtene ble slik vi ønsket.”

 

 

Anana er oppvarmer på Internasjonalen i kveld

Easy
I fjor skrev vi følgende om henne: «Manierism» er dypvannspop av det lekre slaget man stemte henne frem til semifinale i Urørt for, for et par år tilbake. Etter Urørt spilte hun rundt på festivaler, en kort stund. Og så ble det stille frem til i høst. Da slapp hun låten «Island», som i likhet med «Maniersim» og «Blomster» er produsert av Erlend Elvesveen. «Blomster» er forøvrig en fin versjon av hennes «Blomster=Tobakk». Men den er også lettere å forstå hvorfor ikke tas videre. «Manierism» derimot, er så elegant elektronika at høye forventninger til plateutgivelse er høynet.

Siden har Anana bl.a. gitt ut den fine låta/videoen «The Easy Path»

slippfest

 

Tider for kvelden:
kl 20.00: Dørene åpner
kl 21.00: Anana
kl 22.00: Bow to Each Other

FB-event:https://www.facebook.com/events/351239511753163/

Foto (Bow to Each other på Øyafestivalen 2014): Johannes Andersen

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter