Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 27. april 2015

La de gamle drømman dø

Propagandaminister Æ med mer, ja, propaganda.
 Av: Victor Josefsen / Foto: Jeanette Andersson

Æ slapp tidligere i vinter sitt første svenskspråklige album Æ, og i slutten av august kommer det i norsk versjon.

 

Æ AE 2015

 

Første singel La de gamle drømman dø ble første gang spilt inn til Æ & dems album Avvikerike i 2012, og har nå altså blitt gjort med Sebastian Aronsson og The King of Fucking Vispop Stefan Sundström. Både singelen og plata ble spilt inn sammen med en stasgjeng bestående av Olav Nyström (blant annet Weeping Willows, Winnerbäck og Sundström) Anders Hernestam (Weeping Willows, Sundström og Thåström +++) Thorbjörn Zetteberg (blant Jonas Kullhammar Quartet, men først og fremst selvstendig Jazzbass-ikon) og Anne Grete Lunner (eks Einmal Kommt Die Liebe og Friland).

 

 

Den Thor Brenne-reggiserte videoen til den svenske låta Alla Gamla drömmar Dö hadde premiere i The Vice sitt videomagasin Noisey, er nominert til beste video og beste regi av Nordic Music Video Awards – og er dessuten plukket ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad. Denne blir også å dukke opp en del andre steder utover. Norsk versjon er like rundt hjørnet.

I 2015 feirer også plateselskapet Clearpass et relativt tilbakelent 20 års-jubileum. Dette ved å slippe en utgivelse hver måned – mange av disse er digitale re-utgivelser, sluppet før internett var noe stort tema.

Denne månedens utgivelse, er Æ & dems Prosaikk (2010) som kommer 30.04.

Utgivelser re-sluppet så langt i år:

Schtimm- «The Alcoholovefi Collection»
Den første av totalt 4 album fra Schtimm. Denne skiva la grunnlaget for at bandet senere ble utgitt i hele verden av Make My Days Records, og i Russland/div ex-Sovjet-stater av Soyuz records. Bandet fikk senere turnert tungt i Tyskland, spilt i Ungarn, Russland og Slovenia, Danmark og Sverige – og er opphavet til sjangrene Alkojazz og Dunkelpop.

 

 

Dubel Darr – EPene «But Plugged» og «Promongoman»
Bandet ga ut tre EPer fra 1996-1999, og rakk å gi ut sin første fullengder i 2001, før bandet satte en sluttstrek, akkurat i det de holdt på å ta steget opp et par divisjoner i norsk pop-offentlighet.
Disse to EPene viser et folkish poporkester med lav kollektiv impulskontroll og en sterk dragning mot langt mer pønka artister. Dubel Darr fikk turnert seg rundt store deler av Norge, og fikk etter hvert en dedikert fanbase.

 

Æ – «Voksensløvsinn»
Æs debutalbum, som fikk en relativt utippet P3-hit i form av låten Fin fyr/Idiot. Æ har så langt gitt ut 6 studioalbum med nordnorsk-språklig nu-visesang, og fått centimetervis med gode anmeldelser, og gleden av å spille på en drøss scener og festivaler av alle størrelser i inn- og utland.

 

 

Sjekk også:

Videointervju med Æ

Erling Ramskjell (Æ) er en av initavitakerne til Finsktango Festival 30. & 31. August

Svartpop fra Æ

Ulykke/Utsettelse – Ny Æ-dato

Enmannhæren Æ på Barmarkturne 2012

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter