Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 27. april 2015

Spurv – liv, død og intethet

Ny utgivelse på gang fra NO FOREVER snart. 11. mai debuterer det norske instrumentalrock-bandet Spurv med sin første fullengder, albumet 'Skarntyde'. I april kom smakebiten ‘Mellom Broen Og Elven’. "Det helhetlige uttrykket er så interessant at det faller i smak, og pirrer nysgjerrigheten på albumet ‘Skarntyde’, skrev jeg da.
Av: Victor Josefsen

– Albumet ble skrevet og spilt inn i løpet av de siste to-tre årene etter at vi slapp vår forrige EP i 2012. Musikalsk har vi forsøkt å presse våre egne grenser, spesielt med tanke på låtstrukturer og arrangementer. På albumet er musikken mye tyngre, mer massiv og intens en tidligere, men fremdeles med en utpreget skjørhet. Med fire låter på 45 minutter er det ikke akkurat listemateriale, men vi tror at musikken vil falle i smak hos mange, enten de har vært borti instrumental- og postrock tidligere eller ei, sier bandet selv.

– Musikk er ufattelig viktig og en del av kulturen som ikke alene burde ødsles bort i lett underholdning, men som også burde kunne tillate seg å være alvorlig og inderlig.

– Skarntyde er et ambisiøst album, med komplekse strukturer, lange melodier, tette, polyfoniske teksturer, sier Spurv.

– Musikk er ufattelig viktig og en del av kulturen som ikke alene burde ødsles bort i lett underholdning, men som også burde kunne tillate seg å være alvorlig og inderlig. Om vi skal si at albumet dreier seg om noe, dreier det seg om liv, død og intethet, avslutter Spurv.

Slippkonsert på Internasjonalen i Oslo 21. mai.

 

 

Liker du Godspeed you! Black Emperor og Sigur Rós? Hvis ja, bør den nye låta til Spurv falle i smak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter