Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 28. april 2015

Videoanbefaling: Caves of Steel – «Dunning-Kruger»

Caves of Steel er et norsk instrumental/post-rock band og de har akkurat sluppet nytt album: «Revisioned». Videoen ble sluppet samtidig som albumet forrige fredag 24. april. Videoen er for låta «Dunning-Kruger».
Av: Victor Josefsen / Foto: Stillbilde fra Caves of Steel video.

Videoen er laget av Dag Sølvberg. mannen bak bl.a. den fin-fine tegnefilm noir videoen til Izakaya Heartbeat.

Dag Sølvberg forteller til Deichmans musikkblogg:

– Videoen handler om en lekesebra som glemmes ute og som havner i trøbbel. Vi følger den gjennom tre årstider (høst-vinter-vår), frem til den møter sin endelige skjebne. Temaet er en variasjon av «Den standhaftige tinnsoldaten» av H.C. Andersen. Videoen blander pene sort-hvitt bilder med old school visuelle effekter. Alt er filmet i Østfold.

 

 

Enig, fin video, og fin låt. Caves of Steel har, som nevnt i ingressen,  nylig sluppet albumet «Revisioned»: Med flere låter tappet fra samme kilde som «Dunning-Kruger». Uansett, aller best liker jeg gruppa når de distanserer seg fra de velkjente post-metal riffa og varierer uttrykket, som i «Silver Bullet», med tidlig Sonic Youth luskende i kulissene. Og i post-rock/shoegaze-hybriden «Codeine» smetter de inn ganske så uforutsigbare elementer. Nedtonede «Heart Leaping Forward» er også et velkomment avbrekk fra resten av skiva. Anbefaler deg til å sjekke ut disse låtene.

 

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter