Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 2. mai 2015

Levende strenger

Levende strenger
På Deichmanske bibliotek, Musikkavdeling i Gul sone kan du i mai oppleve utstillingen Levende strenger. Her vises et utvalg vakre håndbygde musikkinstrumenter og du kan få et innblikk i hvordan de bygges.

 

På åpningen 9.mai kl. 11.00 vil gitarmaker Harald Hougaard demonstrere instrumentene og fortelle om den kreative skapeprosessen. Han byr også på noen låter sammen med den engelske visesangeren David Harrisson.

Gitarmaker Harald Hougaard er en av Norges mest spennende instrumentmakere. Fra sitt verksted på Røed Gård, (Jeløy utenfor Moss) har han i over 12 år håndbygget et rekke helt unike strengeinstrumenter. På utstillingen Levende strenger på Deichmans bibliotek vises et utvalg håndplukkede instrumenter for anledningen.

En av de nye satsingene er svenska luta. På utstillingen kan du også studere den helt unike hardangerslidegitaren, en «krysning» mellom en norsk hardingfele og en archtop Weissenborn slidegitar, sannsynligvis det eneste slikt instrument i verden.

 

Foto: Helge Eek. bBildet er tatt  på Røed Gård.

Foto: Helge Eek. Bildet av hardangersliden er tatt på Røed Gård.

 

Du vil også beskue en vakkert dekorert elektrisk mandolin med utskårne mønster hentet fra «book of Kells» (irsk ornamentikk). Av andre instrumenter kan nevnes irsk bouzouki (kopi av en tidlig modell fra 70-tallet – Joe Foley), samt det spesielle instrumentet: tenorukulele (flammet koa, et svært spennende tremateriale).

Harald er antakelig den i Norge som har bygget flest forskjellige strengeinstrumenter – nesten alle typer gitarer: klassisk, stålstrengs, 12 strengs, reisegitar, baryton, minigitar, akustisk og elektrisk, forskjellige ukuleler, mandoliner og mandolaer samt irsk bouzouki, flat topp og archtop, basser, banjoer, weissenborn slidegitar (akustisk og elektrisk), samt en her rekke spesielle egne konstruksjoner som f.eks. den helt spesielle hardangerslide gitaren.

Flere av Norges mest kjente musikere har anskaffet et håndbygget instrument – f.eks. Øystein Sunde (padlebanjoen), Lars Klevstrand (gitarcittern og svenska lutan), Henning Kvitnes (irsk mandola), Frode Alnes (klippfiskgitar), Freddy Holm (weissenborngitar), Listen er lang.

Opplev Harald Hougaard, en av Norges mest spennende instrumentmakere!

Tid: 9.mai kl. 11.00
Sted: Deichmanske biblioteks musikkavdeling i Gul sone

 

Levend strenger 2

 

Kontakt
Harald Hougaard tlf 95227097
email haraldhougaard@hotmail.com
https://www.facebook.com/haraldsgitarverksted

 

Du kan låne musikk, dvd’er, bøker og noter av utøvere nevnt i saka, bare søk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter