Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. mai 2015

Jadudah: Mer energisk, mørkt og mystisk fra Nordens Paris

JADUDAH. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Jadudah slapp en ny (dobbel)singel for noen dager siden,»And We Fall» og «Red», og den Tromsøbaserte gruppa slipper musikkvideo om et par uker (sakaener oppdatert med video, journ.anm.), og kommer med debutalbumet i september/oktober.

 Av: Victor Josefsen

«And We Fall» er det beste jeg har hørt fra Jadudah så langt: Energisk, mørk og mystisk stemning. Jadudah har oppgradert soundet siden sist; det lyder tungt og drivende på samme tid. Props til Helle Larsens vokal. Noe som trekker ned? Tja, for å sitere meg selv i Eline Thorp-videoanbefalingen fra i fjor: «Originalt er det vel ikke, men så lenge Jadudah kommer opp med låter av samme kaliber som  And We Fall er jeg fornøyd».

 

Jaduah2 konsert

 

Joakim Finstad Jenssen i  Jadudah forteller om singelen til oss:

– «And We Fall» og «Red» er våres to førstefødte, og er egentlig de to låtene som gjorde at vi ble et band. Demoen til «And We Fall» gjorde oss til Ukas Urørt i 2012 , men i prosessen med å spille inn debutalbumet vårt følte vi at vi fikk frem såpass mange nye kvaliteter i låta at den var verdt å bruke som førstesingel. Det er en låt som også går veldig mange retninger på sine 4:30 minutt, og slik beskriver den også debutalbumet vårt som også vil være veldig variert og gå mange uante retninger.
Låta er litt dystopisk og beskriver en slags angst som du ikke slipper unna, men er veldig kryptisk og sånn sett er det åpent for egen tolkning.»

 

 

Her er Jadudahs første musikkvideo, regissert av Maida Hals

 

JADUDAH. Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

 

Jadudah slipper debutalbumet deres i september og vil deretter turnere både Østlandet, Vestlandet, Sørlandet, og Nord-Norge.

 

Jaduah4 konsert

 

– Så er planene å spille inn en singel på nyåret og satse på en god festivalsommer 2016. Hovedsakelig vil vi altså bare spille så mye som mulig fremover og ha det like artig som alltid i det bandet her, avslutter Joakim Finstad Jenssen i  Jadudah til Deichmans musikkblogg.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

 

Sjekk også:

jadudah_double5

Jadudah: Energisk, mørkt og mystisk fra Nordens Paris

Jadudah er inspirert av Briskeby på ny låt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.