Søk Meny Lukk
Lukk
Av: geirqviller Anmeldelser 16. mai 2015

Thuja

image

Det er ikke lett å beskrive musikken til Thuja. Navnet passer bare delvis da musikken er mere mystisk, uregjerlig og variert enn planten. Det passer imidlertid også godt fordi musikken er så organisk. Det kan tidvis virke som de prøver å skildre livet nede på bakken i skogen, et mikrokosmos av lyder fra kvister, steiner, mose og insekter. De bruker både vanlige instrumenter og diverse andre lyder; lydopptakene er ofte gjort ute, så vi f.eks. kan høre biler som kjører forbi. Musikken kan vel kalles frifolk eller psykfolk, men det høres ut som om de heller er fôret på steinsopp og lav enn blomster og weed.
Musikken er uten vokal og mangler rock og pop-sentimentalitet, men de minner tidvis også om enkelte band innen postrock-sjangeren, f.eks. Labradford.
Bandet er/var fra San Francisco og ga ut en sju/åtte? utgivelser fra 2000-2008. Det er usikkert om de er oppløst, men de enkelte musikerne (Loren Chasse, Steven R. Smith , Rob Reger og Glenn Donaldson) har en rekke soloprosjekter og inngår i andre grupper (Franciscan Hobbies, The Blithe Sons, Hala Strana mfl.).

Albumforslag: Pine cone temples (2005), Thuja (2008), All strange beasts of the past (2003)

Lytteforslag:Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter