Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 21. mai 2015

Plateanmeldelse: Ungdomskulen – «Cry-Baby»

 

UNGDOMSKULEN

«CRY-BABY» (2007)

(EVER RECORDS/VME)

5

 

Ungdomskulen ledes an av Kristian Stockhaus fra Bergen, og denne trioen har kjent hverandre siden de gikk sammen på skolen. Tidligere lekte Stockhaus seg med lo-fi under eget navn, men nå er det helt annet musikk som opptar ham. Krautrytmer, prog, Sonic Youthske gitarer og jazz, blant annet. Her er det nok av fuzzeksplosjoner og rytmiske eksesser, og at denne gjengen liker å stadig utforske nye terreng, er det liten tvil om. Det er ganske nærliggende å sammenlikne dem med legendariske Sonic Youth, som er ei gruppe som stadig utvider og utforsker sitt musikalske univers. Ungdomskulen er kraftfulle, lekende, eksperimentelle og intense, noe som også gjør at de noen ganger kan bli vel heseblesende. Her er det ikke akkurat hitsingler å finne, men jeg har sans for et band som går mot strømmen og fortsatt tenker albumformat, noe som nesten er et fremmedord i dagens nedlastingstider. Så kjøp albumet, og gi det tid til å synke inn. / VICTOR JOSEFSEN

 

 

Anmeldelsen er publisert tidligere.

 

Sjekk også Ungdomskulens tre andre album, Bisexual (2009) Gimme Ten (2011) og Secrecy (2012)

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk. bøker og noter i Deichmans katalog

 

Én kommentar til “Plateanmeldelse: Ungdomskulen – «Cry-Baby»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter