Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 22. mai 2015

Tellef Raabe om ny video: – Kanskje Deichmans lesere har ekstra interesse for det litterære?

Stian Schløsser Møller, February 2015 Foto: Stian Schløsser Møller

Nylig ble musikkvideoen til Tellef Raabes «dear Aphrodite sluppet». Her tar Tellef et oppgjør med «Tinder-kulturen», viser frem Bergen fra sin beste side og har med professor Frank Aarebrot i hovedrollen, skriver promofolka.

Av: Victor Josefsen

Med god hjelp av en syngende og messende professor Aarebrot framfor skuldertrekkende studenter er videoen en kommentar rundt moderne seksualitet, skutt og laget i Bergen som vises fra en av sine beste sider. Raabe og Aarebrot tar et oppgjør med Tinder-kulturen i ny musikkvideo, fortsetter promofolka. Til Deichmans musikkblogg sier Tellef Raabe det slik:

 

– Om det får andre til å reflektere rundt sex og seksualitet er det fint. Tematikken kommer godt til uttrykk i teksten. Kanskje Deichmans lesere har ekstra interesse for det litterære? Tellef Raabe

 

– Å kalle det et oppgjør er nok å strekke det litt langt, jeg har ingen politisk eller moralsk agenda. Låten er personlig, så i så fall er det et personlig oppgjør. Om det får andre til å reflektere rundt sex og seksualitet er det fint. Tematikken kommer godt til uttrykk i teksten. Kanskje Deichmans lesere har ekstra interesse for det litterære?

 

dear Aphrodite

 

dear Aphrodite
symptoms of the modern love
unfolds each hazy night
and Bowies thoughts are no longer potent,
but that’s alright

if shame is an artefact
and chastity a plague
let’s pretend there are no limits to desire
and toe the line

dear Aphrodite,
touching you just makes the time pass
dear Aphrodite,
touching you just makes the time pass
love is entropy

young blood and ancient bonds
are quite soon ripe to reap
through revealing revolutions our millennium
seem so bleak

a process in the weather of the heart
speeds up the time
let’s try consolation, then some isolation
who is next?

dear Aphrodite,
touching you just makes the time pass
dear Aphrodite,
touching you just makes the time pass
love is entropy

 

Tellef Raabe om musikkvideoen (fra pressemeldingen):
– Musikkvideoen utspiller seg i nabolaget mitt. Klippene av meg er filmet rundt omkring på Nygårdshøyden, der jeg har bodd de siste årene. Auditoriet det filmes i er det jeg selv sitter i hver uke, mens dansesekvensene ble filmet i et av Universitetets nedlagte bygg. Det er stas at mine to kamerater fra Carte Blanche, Mathias Stoltenberg og Ole Martin Meland, hadde lyst til å være med!

 

– Den forrige musikkvideoen min ble filmet på Deichman! Tellef Raabe

 

– Også veldig gøy at Frank Aarebrot ville stille opp, han klarte å mime sangteksten ganske kjapt. Det må riktig nok sies at han har en mer imponerende røst når han ikke synger. Han er vel ikke så redd for å havne foran kamera, selv om det er første gang han er med i en musikkvideo. Sangen handler om tomhet, kropp og kjedsomhet knyttet til seksualitet, noe Frank «foreleser» til uinteresserte studenter. Jeg forsøker vel å problematisere Tinder-kulturen, som jeg selv er en del av.»

«dear Aphrodite» ble regissert av Sigurd Fossen.

 

 

– Den forrige musikkvideoen min ble filmet på Deichman!, avslutter Tellef Raabe entusiastisk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter