Søk Meny Lukk
Lukk
Av: anderssmedstad Anmeldelser 26. mai 2015

Ørene dine har godt av å sjekke ut Jessie Ware

image

JESSIE WARE

«TOUGH LOVE»

UNIVERSAL MUSIC

5

 

Jessie Wares kritikerroste debut Devotion kom ut i 2012, og hun lyder minst like devoted på sitt nye album Tough Love. I fjor deltok hun på Disclosures suksessfulle album, og hun er en av de mest spennende stemmene fra England.

Musikken hennes lyder 80-tallsinspirert, og det er neppe tilfeldig at coveret på Tough Love ligner veldig på coveret på Kate Bush sitt album The Whole Story (fra 1986). En ting er å gjenskape 80-tallssounden, men man må også ha de gode låtene. Haim klarte det i fjor og Jessie Ware klarer det nå. De låner begge fra 80-tallet, men får det til å lyde classy, ikke cheezy.

Produksjonen er særdeles smakfull. Ingen overflødige elementer, bare ren vellyd og lekne detaljer som komplimenterer de sterke melodiene. Førstesinglen Tough Love, skrevet av Ware og produsert av BenZel, kom ut i sommer og er et av albumets flotteste spor. Trommene og måten akkordene er spilt på minner meg litt om ”Little Red Corvette” med Prince, og Wares fremragende stemme høres inderlig og behagelig ut.

Hun har selv vært med på å skrive alle låtene, men har fått hjelp av kjente artister som Ed Sheeran, Devonté Hynes (Blood Orange) og ikke minst den amerikanske R&B-stjernen Miguel, som selv stod bak et av 2012s beste album, Kaleidoscope Dream. Miguel bidrar som låtskriver på to gode låter (catchy You & I (Forever) og den smygende Kind Of…Sometimes…Maybe), men burde nesten blitt kreditert for Champagne Kisses også, som minner litt om hans hit Adorn. En låt som for øvrig ble gitt ut i en remix-versjon med Jessie Ware på gjestevokal. Champagne Kisses er definitivt en av mine favoritter på albumet og det er ikke bare på grunn av tittelen, låta gir meg en oppløftende champagne-opptur og eksploderer i refrenget.

Alle sporene på albumet handler om kjærligheten – mye om å tørre å satse på den. På den nye singlen Say You Love Me (skrevet av Ware og Ed Sheeran) synger hun ”I don’t wanna fall in love, if you don’t wanna try”. Både tekst-, melodi- og produksjonsmessig bringer den tankene til Sam Smiths album.

Dev Hynes-samarbeidet Want Your Feeling er en fulltreffer som bygger seg opp utover og får et deilig driv når Hynes kommer inn med sin funk-gitar på det andre verset. ”Sweetest Song” er en annen funky favoritt.

Avsluttende Desire treffer meg ikke helt melodimessig og ”Pieces” er kanskje litt for Adele-inspirert, men alt i alt gir dette albumet meg en skikkelig opptur.

 

 

Du kan låne musikk av Jessie Ware hos oss

 

Sjekk også:

Kate Bush – en bemerkelsesverdig dame
Øya 2013: Haim
Haim på Rockefeller – Bilder
Prince: Musikkvideo – Breakfast Can Wait
Øya 2014: Blyg Blood Orange
Smektende soul
Roskilde 2013: Miguel – Bilder
Adele synger tittelkuttet til James Bond-film

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 44 andre abonnenter