Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. juni 2015

Albumanbefaling: Major Parkinson – Twilight Cinema

major_parkinson

MAJOR PARKINSON

TWILIGHT CINEMA (2014)

DEGATON RECORDS / MUSIKKOPERATØRENE

5

ROCKEMAJORENE
//De Bergen-baserte rockemajorene har holdt koken i hele 10 år. “Twilight Cinema” er likevel bare deres tredje utgivelse. Men det skal etter sigende snart også komme mer. Det er godt, for årets første fra den kanten gir en nærsagt sinnsyk mersmak.

Major Parkinson beskriver seg selv som et musikalsk møte mellom pop og psykose. Det er ganske nære sannheten, om man bare legger til poetisk kabaret-prog og svartere rock.

Albumet er mikset av Yngve Sætre. Det kan være de har god grunn til å takke ham for at det er mer helhet i det mangefasetterte lydbildet, uten at det har gått på bekostning av vanviddet man liker dem for. Derimot har den musikalske galskapen fått tydeligere rammer å sprenge seg skakt ut fra.

Denne gangen har de på tre av sporene også fått kvinnelig vokalstøtte. Annette Kathinka Servan gjør “Black River” og “Beaks of Benevola”, mens Miss Tati synger på “Impermanence”. Slike dystre duetter kan i mindre heldige hender henfalle til det forutsigbare. Her bidrar de til en ennå heftigere kontrastering av lydbildene.

Majorene har alltid hatt et visst filmatisk preg. Albumtittelen er derfor også riktig passende. De åtte låtene tar en gjennom en forestilling som inneholder alle dansbare skygger den progressive rocken kan avsette. Det lekes med det makabre, det vellystige og burleske. Det er et hemningsløst frieri til frie rockehjerter.

Fri gjorde de for øvrig også til sitt publikum i forkant av utgivelsen. Gjennom tjenesten Indiegogo var fansen med å finansiere plata. De har fått mer enn vellyd igjen for pengene. / ASLAUG OLETTE KLAUSEN

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.