Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 23. juni 2015

Plateanmeldelse: This Sect – «Shake the Curse» / anbefaler norske band

Nylig intervjuet vi norske Up Against the Phantom der vi spurte gruppa om det var andre norske band vi kanskje ikke har hørt om, som vi bør sjekke ut? – Av norsk musikk er vi veldig glade i new-wave bandet This Sect, svarte Up Against the Phantom. Dermed tok vi kontakt med Gøran Karlsvik i nettopp This Sect der han/gruppa kommer med sine norske band-anbefalinger.

Av: Victor Josefsen/ Foto: Carsten Aniksdal

 

– Vi er skikkelig glade i Up Against the Phantom. Phantom-gitarist Gunnar Kjellsby har vi samarbeidet mye med, han produserte bl.a. «Shake the Curse»-albumet vårt. Last ned gratis fra vår bandcamp, evt. kjøp på VINYL hos Tiger.

 

01-this-sect-live-at-mir-av-carsten-aniksdal-2014

 

Av norske band, så ser jeg jo at Up Against the Phantom allerede har nevnt The Murder Mystery (som deler 1 stk. This Sect-medlem i Ole Andreas Hagen). De er knallbra. Minimalistisk, men melodiøs post-punk, i duoformat med trommemaskin.

 

 

 

 

Alt Ragnar Skarseth gjør er alltid verdt en lytt, han er mest aktiv under aliaset Singing Swords, men har også spilt i Herostratos. Tipper han kommer med noe jævlig bra veldig snart.

 

Våre gamle venner i Hope I Die Virgin står våre hjerter nære, men de er ikke så aktive for tida.

 

Modern Love er fett. Krysning mellom råpønk og post-punk.

 

Autonomia har bra ting på gang, nytt materiale snart. Også litt i post-punk-gata.

 

 

Omtale av This Sects debutalbum

På  albumet er det ikke bare post-punk og new wave vi skoleres i, men bra pop, med edge. I likhet med norske The School (for en del år siden), har This Sect bena godt plantet i sjangere som postpunk og new wave, men de har samtidig vært smarte nok å mikse inn andre elementer også. Slikt medfører at man skiller seg ut fra andre nypostpunkere som følger samme mal. Helt siden postpunken ble gravd frem på slutten av nittitallet, har det ene bandet etter det andre tatt en dukket i samme kilde som This Sect, men mange band greide ikke å sette sitt eget stempel på uttrykket sitt slik This Sect har gjort. Så egenart har This Sect utvilsomt.

 

 

ps jeg går aldri lei av norske Accidents Never Happen sin new-wave låt «It Made Sense Yesterday».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter