Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 30. juni 2015

Burning Motherfuckers med 2 nye låter / Anmeldelse

Den eksplosive duoen Burning Motherfuckers aka Øystein Monsen og Thomas Eggum, følger endelig opp deres kritikerroste (i utlandet) debut EP fra 2012, som ble sluppet på Handmade Records, kredlabelen som for noen måneder siden ga ut en sterk EP med den norske Kjelsås-duoen Signal. Andre i Handmade-stallen er Lukestar, Next Life, Eric Gaffney.
Tekst. Victor Josefsen

I likhet med f.eks. norske This Sect har Burning Motherfuckers blitt lagt merke til utlandet, men har ennå ikke fått skikkelig fotfeste her hjemme, bortsett fra i de røffeste undergrunnskretsene. Jeg håper duoen endelig overrumpler livstrette musikkskribenter her hjemme på bjerget også, med de to nye låtene, for motherfuckerne er like intense som på debut-EP’en. Denne gang er de mer, vel, strukturerte, iallfall på ’I’m Your Lion’, der kraut & post-punk-elementene er mye tydeligere, og der de heftige utbruddene posjoneres ut etter hvert som låta skrider frem. «Labelen Amphetamine Reptile renner i hu når det gjelder kraft og energi, skriver jeg om den tidligere nevnte debut EP’en fra 2012. Den andre nye låta ’Bitch’ er også en tilbakevending til den fortettete energien, i positiv forstand, fra nettopp alskens Reptile-band, og/eller den ubehøvla energien Pixies i  begynnelsen av karrieren sin tid skapte (som motherfuckerne selv refererer til).

Låtene er mikset av Eystein Hopland (for øvrig, og gledelig, titt og ofte  innom Deichman Musikkavdelingen) Voices of Wonder og bandet Sister Rain.

Burning Motherfuckers anbefales! Jeg anbefaler Sister Rain i samme slengen, et (små)legendarisk norsk band. Sjekk f.eks. Sister Rains selvtitulerte debutplate fra 1988 og «Water In Tide» som kom året etter. Må høres! De spiller på  Øyafestivalens Klubbdag på Kulturhuset 11. august.

 

 

 

Sjekk også:

Burning Motherfuckers live på Radio Nova

EP-anbefaling: Burning Motherfuckers – Burning Motherfuckers

Book the fuck out of us us motherfuckers!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter