Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 2. juli 2015

Plateanmeldelse: Run Dog Run – «Bent to Happen»

 

Run Dog Run

Bent to Happen (2014)

Voices of Wonder/ Musikkoperatørene

4

 

Lordagsgotteri for popfansen/ / Kultbandet Run Dog Run slipper nytt album et kvart århundre etter debuten «A Howling Success». Mest en kuriosa, skulle man tro, siden de smått sjarmerende platene fra grungealderen i stor grad ble et undergrunnsfenomen for kjennere. Etter noen runder med den modnere, men gjenkjennelige fjerde utgivelsen på spilleren, smyger skiva seg inn på en. Psykedelisk og overstyrt, men også melodisk og catchy. Mer tilbakelent enn tidligere. The Beatles sene periode, Bevis Frond og Syd Barretter er referanserammene, men fremdeles godlynt og sjarmerende, eksemplifisert i for eksempel låta «Beating Up The Wrong Guy». Da smelter i hvert fall denne anmelderen.. litt. Jeg er temmelig sikker på at andre gamle fans også blir nostalgiske av å høre denne skiva, og at den appellerer til stamgjestene på Oslo-puben Last Train, og andre som har/hadde sansen for The Tables og/eller Television Personalities. Høydepunktet er kanskje førstesingelen «Get Involved», men her finnes det mer lørdagsgotteri for popfans i form av syrete, melodisk pop. / Jan Olav Glette

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i spirit.no

 

Jan-Olav Glette har skrevet for blant andre Ballade, Natt&Dag, NTB, Planetarium C, Rock Furore og internasjonale Totally Wired. Han er også med i booking gruppen til Hovefestivalen og er aktiv DJ i Berlin og Oslo.

Tidligere også konsertarrangør, og jobbet med Nick Caves «And The ass Saw the Angel» på hovedfag i litteraturvitenskap, og har også forelest om det på post-graduate konferansen «Contemporary Music and Cultural Studies» i Tampere.

Vi nevner også at han har skrevet en tekst om Hecker til litteraturfestivalen Audiaturs katalog, og levert bidrag til «101 skiver», om hvilke skiver som har inspirert ens musikksmak.

 

«Holiday» er den nye singelen fra Run Dog Run
Run holiday

 

 

 

Run Dog Run fyller 25 på Last Train

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter