Søk Meny Lukk
Lukk
Av: terjedeichman Anmeldelser 9. juli 2015

Chelsea Wolfe – Abyss

hygeia

 

Brutalt kombinert med det vakre er det nærmeste beskrivelsen jeg kommer av Chelsea Wolfe live. Doom, dronet og industrielt, kan være andre innganger som også passer den siste skiva Abyss, som utgjorde hoveddelen av konserten. Men der en låt som Survive er suggerende nok på selve plata, og som ein kan sjå på kornete liveklipp på nett, blei et monster live.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Den siste skiva oppsummeres av henne selv som: «Abyss is meant to have the feeling of when you’re dreaming, and you briefly wake up, but then fall back asleep into the same dream, diving quickly into your own subconscious.» Musikken er i stadig utvikling, der tidligere coverversjoner av alt fra Burzum til Nick Cave viser noe av inspirasjonen. Wolfe er vanskelig å sjangerbeskrive – det som går igjen er at det er et dystert lydbilde og mørk estetikk.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

For meg er Wolfe noe av det mest interessante musikken for tiden, der en kan følge utviklingen fra the Grim and Glow til Pain is Beauty fra 2013, med blant annet «Feral Love», som ble brukt i Game of Thrones-promotering.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 5 andre abonnenter