Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anbefalinger 10. juli 2015

Death in Rome: This beat ain’t Technotronic!

Har du lurt på hvordan sanger av Technotronic, Rihanna og Miley Cyrus ville høres ut dersom Death in June covret dem? Ikke? De færreste av oss har vel noensinne lurt på dette, men tyske Death in Rome har gitt liv til konseptet “pop i neofolkdrakt”.
Tekst: Petter Boskop

I 1983 slapp britiske Death in June sin debutplate, “The Guilty Have No Pride”. Dette var nok et sikkert kjøp for fans av Bauhaus, Joy Division og New Orders “Movement” – dette var tidsriktig eksperimentell postpunk slik den kun ble laget på 80-tallet. Senere plater fra Death in June har imidlertid et annet sound. Douglas Pearce mistet sine opprinnelige bandkamerater, og bandet beveget seg inn i sjangeren de er mest kjent for nå; neofolk – eksperimentell musikk inspirert av både postpunk og folk.

En gjeng med tyske fans av Death in June startet nylig sitt eget lille tributeband, Death in Rome. Bandet spiller ingen covre av bandet de åpenbart er store fans av, men spiller heller listepop “in the style of” Death in June.

«Pump Up The Jam»

«Barbie Girl»

«Wrecking Ball»

En herlig sær idé, godt gjennomført.

Death in Rome på Facebook

Se også: COIL – ARE YOU SHIVERING?

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter