Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anbefalinger 14. juli 2015

14. juli: Cow Appreciation Day – vi hyller Cows

Ifølge Internett markeres Cow Appreciation Day 14 juli. Vi benytter anledningen til å slenge ut en hilsen til noiserockbandet Cows (1987-1988).
Tekst: Petter Boskop & Victor Josefsen

I 1987, da det fortsatt var mulig å kapre unike bandnavn på fire bokstaver, så amerikanske Cows dagens lys. Med riv ruskende gale Shannon Selberg i front ga Cows ut ni album før bandet ble oppløst i 1998.

 

 

Du trenger ikke høre lenge på Selbergs vokal og trompetspilling på låter som «Heave Ho» før du innser at dette ikke er prisvinnende vokalprestasjoner eller instrumenthåndtering. På noen som helst måte. Men det er nettopp her Cows sjarmerer, ved å være så fordømt rølpete. Med absurde albumtitler som «Sorry in Pig Minor» og låttitler som «Pickled Garbage Soup», er sjansene for å høre Cows i bryllup små.

Da Cows på slutten av 80-tallet skulle spille inn en coverversjon av Johnny Kidd & the Pirates «Shaking’ All Over» husket ikke Selberg teksten, og originalens tekstlinje “when you move in right up close to me” ble dermed til “yo girl, I love it when you make my asshole bleed”. Bandet så ingen problemer med dette, og låta er å finne på «Daddy Has a Tail» (1989).

 

 

Med unntak av debuten ble alle platene sluppet på Amphetamine Reptile Records (med labelkamerater som Melvins, The Jesus Lizard og mine favoritter God Bullies).

Hvil i fred, kyr!

Etter Cows’ tur til slakteriet startet Selberg bandet The Heorine Sheiks, sammen med blant andre Norman Westberg (Swans). Mye av kugalskapen var intakt; her er for eksempel et hederlig forsøk på å putte Swans’ «Filth», 70-talls sleazy funk og mindre sofistikert lyrikk i den musikalske gryta:

 

 

Da jeg skulle søke opp videoer til denne artikkelen kom jeg for øvrig forbi denne brasskonserten for kyr. Et lite kjøpekraftig, men i det minste høflig interessert publikum.

 

 

Av: Peter Boskop

 

Og det under er skrevet av: Victor Josefsen

Amphetamine Reptile Records-labelens øreblødende støy/ metal / rock var et viktig alternativ til 90-tallets grungebølge. Cows var altså tro mot AmRep-labelen hele veien, som Peter nevnte, fra 1989s «Daddy Has a Tail» til «Sorry in Pig Minor » i 1998. Platehøydepunkter: «Cunning Cunts» (’91), «Sexy Pee Story» (’93) og «Sorry in Pig Minor» (’98) .

Cows har laget mange låt-høydare, en av mine favoritter «Sugar Torch» fra «Sexy Pee Story»

 

 

 

 

I 2015 opptådde Cows for første gang på 17 år, på AmRep Bash-15, Grumpys downtown Minneapolis, sammen med bl.a. Hammerhead og Melvins.

Deichman er fortsatt begunstiget med et lite knippe Amphetamine Reptile-utgivelser, søk her Jeg stakk ofte innom selv i hine hårde dager for å låne AmRep-utgivelser, som faktisk kun var å oppdrive i Musikkavdelingen.

Av: Victor Josefsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter