Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 17. juli 2015

Plateanmeldelse: Matthew Sweet – «Girlfriend»

 

Matthew Sweet

 

«Girlfriend» (1991)

 

Zoo Records

 

Matthew Sweet fra Nebraska er nyskilt, nyforelsket, blakk og uten platekontrakt, og han har mistet sine gitarer og sin platesamling.

Teenage Fanclub slipper «Bandwagonesque», The La’s er ute med låten «There She Goes» og kjenningsmelodien fra Friends, «I’ll Be There For You», er underveis. Alt ligger til rette for total powerpop-herredømme, hadde det ikke vært for Kurt Cobain og grunge.

Zoo Records oppdager Matthew Sweets demo, og gir ut mesterverket «Girlfriend», en plate like vakker som filmstjernen Tuesday Weld, som pryder fremsiden. Platen er ikke bare vakker, musikken har en romantisk glød samtidig som den speiler en mann med angst og store sjelekvaler.

Lydbildet er tørt, rått og upolert, et særpreg gitaristene Robert Quine (Richard Hell) og Richard Lloyd (Television), sammen med kompisen Lloyd Cole, gir uttrykket. Blant platens beste kutt  er: «Winona», herlig country-feeling, «I’ve Been Waiting», moderne The Byrds-pop, og «Divine Intervention»s skjærende Television-sound.

Dette er utvilsomt nittitallets beste popplate.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert på Stavanger bibliotek og kulturhus
Tekst: Olav Nilsen

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter