Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anmeldelser 24. juli 2015

Hjelp – vi er blitt shreddet!

8 år gammel internetthumor – passé, men hva gjør vel det!

Tekst: Petter Boskop

Humortrender på Internett har som regel begrenset holdbarhet, men enkelte konsepter holdes overraskende lenge i live. Det er vanskelig å si hvem som var først ute med såkalte shredvideoer, men finske Santeri Ojala, aka StSanders på YouTube, var en av de første til å laste opp en video i kategorien (2007). Konseptet bak en shredvideo er enkelt; filmmaterialet er av kjente artister, mens lydsporet er alt annet enn originalt. Dette er rett og slett musikalsk dubbing som gjerne får kjente musikere til å fremstå som rene amatører. For å lage disse videoene kreves teknisk innsikt og musikalitet, så hva får talentfulle YouTubere til å kaste bort talentene sine på denne musikalske vitsingen? Svaret er stort sett enkelt, for moro skyld. I enkelte tilfeller er det, som Mehdi Bourayou elegant formulerer det i sin dub av Miles Davis’ “My funny Valentine”, en “heretical tribute”.

 

Nevnte StSanders dubber som regel videomaterialet med egne komposisjoner, som her – “I was made for lovin’ you” av KISS har noe uelegant blitt transformert til “I will never go to school”:

Et utall kjente band får gjennomgå, og ingenting synes hellig. I 2010 ga YouTube-brukeren josefmelin Deep Purple den ydmykende behandlingen:

Muse “Knights of Cydonia”:

The Cure unplugged, egen komposisjon av Rampatoppas, løst basert på “If only tonight we could sleep”:

Andy Rehfeldt har ulike tilnærminger til sjangeren, som oftest brukes det originale vokalsporet mens resten av bandet blir dubbet:
Marilyn Manson, “Beautiful People (polka version)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter