Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 24. juli 2015

Plateanmeldelse: The Real Kids – «The Real Kids»

The Real Kids
«The Real Kids» (1978)
Red Star Records

 

Det er rått og tøft, men har samtidig en powerpopnerve med klapping og koring på de rette stedene.

Det er rock’n roll party på gang når John Felice roper ut: «Well I was driving around Boston looking for a place just to shake my ass don’t wanna hear no disco gotta hear something out of my past…Do the boob».

Låtskriver og gitarist, John Felice, var som 15-åring med i legendariske The Modern Lovers. Inspirert av helter som Eddie Cochran, The Rolling Stones, Little Richard og MC5, forlot han Jonathan Richman & Co. for å starte The Kids, som snart fikk et rykte som et fabelaktig liveband. The Kids ble til The Real Kids, og gikk i studio og lagde denne platen, som skulle bli den første og siste med denne besetningen.

Dette selvtitulerte albumet er et fyrverkeri av spilleglede, energi og gode låter. Kompisen, Jeff «Monoman» Conolly fra DMZ og Lyres, går bananas på tangentene til Frankie Fords «Roberta». De gjør heller ikke skam på Buddy Hollys «Rave On» og Eddie Cochrans «My Way». Dette er musikk som hører hjemme i en bowlinghall med iskald drikke og volumknappen på 11. Det er vanskelig å plukke en favorittlåt fra platen, men «All Kindsa Girls» er en favoritt, som har inspirert band som Rancid og The Replacements.

Liker du The Undertones og The Ramones er dette bandet midt i blinken for deg, og ønsker du mer bør du sjekke ut DMZ, som også kommer fra Boston.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert på Stavanger bibliotek og kulturhus
Tekst: Olav Nilsen

 

Sjekk relaterte saker / utøvere under med Flamin’ Groovies, The Kinks, Dead Boys mfl.

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i anmeldelsen, bare søk her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter