Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 3. august 2015

Plateanmeldelse: Honningbarna – «Opp de nye blanke»

HONNINGBARBA

«OPP DE BYE BLANKE» (2015)

NYE BLANKE / DISTROBOT

4

 

PØNK TIL FOLKET// Det tar Honningbarna 15 effektive minutter å overbevise enhver om at pønk fortsatt har noe for seg. Eller egentlig tar det bare et par minutter. For det er i de første låtene på denne første av to planlagte minialbum i år at bandet virkelig sparker fra seg.

Tittelsporet «Opp de nye blanke» åpner opprørsfesten. Sørlendingene er sinte, veldig sinte. Vokalist Edvard Valberg snerrer og spytter ut ord i et hesblesende tempo som bare understreker den politiske nødvendigheten i budskapet. Det haster å få sagt fra. Og Honningbarna tar det på alvor.

Men selvsagt er det ikke for mye kjedsom alvorlighet å spore i hverken åpningen eller påfølgende «Prinser av Sarajevo» og «Vi kliner». God politisk pønk kan – og kanskje skal – fenge nok til at det også kan allsynges. I hvert fall med til refrenget. Det kan en her.

Hva som så har gjort at de har inkludert midtsporet «Honningbarna er din venn» er ikke godt å si. Den bryter ikke bare budskapsmessig med resten, den mangler den brå insisteringen i de øvrige. Kanskje hadde de det gøy med å legge på pinsevennstemmene, og kanskje vil den funke bedre live, som et skøy avbrekk. Men det forklarer likevel ikke hvorfor den er tatt med på en skive med kun syv korte spor.

Den er imidlertid, og heldigvis, fort glemt når albumets beste; «IcarusHykler» tar over. I denne viser de at de kan mer enn pøse pønken på, de kan gjøre den nesten popmelodisk interessant.

Honningbarnas tidligere utgivelser har vært bra, selv om de ikke helt har levd opp til deres live-forestillinger. «Opp de nye blanke» er nærmere det en forventer fra dem på scenen. I all sin korthet lover albumet derfor ikke bare godt for hva en kan forvente foran turnéstart. Det er også et i seg selv et godt stykke festlig pønkarbeide.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa.Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

 

Les også:
Honningbarna003 Øya 2013: Honningbarna
Øya 2013: Honningbarna – Bilder

 

Intervju med Honningbarna på Musikkavdelingen.

Honningbarnas reise til Afghanistan festet til film

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter